ΛΑΜΠΡΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΛΑΜΠΡΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ

Share This
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα στη Πύλο η 191η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Στις 10:20 π.μ τελέστηκε Δοξολογία κατά την  οποία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου. 
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο Τριών Ναυάρχων και κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, την σύμβουλο Πολιτικών Θεμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου CLAIRE DEMARET, τον ακόλουθο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Υποστράτηγο ALEXANDER PRIKHODKO, τον Ακόλουθο Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Ανθυπασπιστή RODOLPHE JONCERAY, την εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή  Γιώτα Κοζομπόλη , τον Αρχηγό του Στόλου Αντιπλοίαρχο Π.Ν. Ιωάννη Παυλόπουλο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχο Πύλου Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, τον Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη και τον Δήμαρχο Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Ακολούθησε τελετή τιμητικής διάκρισης της Σχολής Ευελπίδων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης έδωσε  το χρυσό μετάλλιο του Δήμου, στον  Διοικητή του Συντάγματος Ευελπίδων , Συνταγματάρχη Μ.Χ. Νικόλαο Γκρέτσα. Ο κ. Γκρέτσας από την πλευρά του ανταπόδωσε, δίνοντας στον Δήμαρχο το Έμβλημα της Σχολής Ευελπίδων.
Ακολούθησε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων Πύλου Νέστορος και Ύδρας από τους Δημάρχους Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη και Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιρτσιόλας, οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ,ο Αρχηγός του Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης           Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages