Πλατεία και η νέα στάση στη συμβολή Μπουλούκου και Αθηνών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πλατεία και η νέα στάση στη συμβολή Μπουλούκου και Αθηνών

Πλατεία και η νέα στάση στη συμβολή Μπουλούκου και Αθηνών

Share This
Σε χρήση δίδεται η νέα πλατεία, στη συμβολή Μπουλούκου και Αθηνών. Πρόκειται για την Πλατεία του Έπους του 1940, όπου δημιουργήθηκε εσοχή, ώστε να λειτουργεί μεγάλη στάση για τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία.
Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος του έργου, με προϋπολογισμό 24.800 ευρώ με το ΦΠΑ, που πραγματοποίησε ο Δήμος Καλαμάτας, ήταν ο Νικόλαος Σορόλης του Ηλία, που προέκυψε από ηλεκτρονική κλήρωση.
Σκοπός ήταν να καταργηθεί η στάση που υπάρχει στην Αθηνών προς βορράν του συγκεκριμένου σημείου, η οποία έχει πολύ μεγάλη κίνηση, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται ή να σταματά η κυκλοφορία, όταν ένα λεωφορείο στην κατεύθυνση εξόδου από την Καλαμάτα πρέπει να παραλάβει επιβάτες.
Μέσω του έργου αυτού πραγματοποιήθηκαν τα εξής:
• ενσωμάτωση στην πλατεία, επί της συμβολής των οδών Μπουλούκου, Αθηνών & ανωνύμου, του κοινοχρήστου χώρου διέλευσης των οχημάτων από την οδό Μπουλούκου στην οδό Κλαδά, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται πλέον η αριστερή στροφή από την Μπουλούκου στην Κλαδά
• επέκταση του δικτύου ομβρίων
• όδευση των οχημάτων από την οδό Μπουλούκου στην οδό Κλαδά μέσω της οδού Αγίας Λαύρας και στη συνέχεια της Αθηνών
• απαγόρευση στάθμευσης παραπλεύρως της πλατείας.
Επομένως, διευρύνθηκε ο κοινόχρηστος χώρος, επί του οποίου υπάρχει η προτομή του ήρωα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, Γεωργίου Μπουλούκου, δημιουργήθηκε εσοχή εξυπηρέτησης της αστικής και υπεραστικής συγκοινωνίας με στάση αναμονής και αποτρέπεται η άναρχη στάθμευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages