ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΛΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΛΟ

ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΥΛΟ

Share This
FREEGR
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας η εθνική μας επέτειος τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα με τα μηνύματα να είναι επίκαιρα και κατά βάση ενωτικά, με τις καθιερωμένες παρελάσεις, μαθητών, τμημάτων, συλλόγων και φυσικά και των ενόπλων δυνάμεων και όλοι με σθένος και με εθνική υπερηφάνεια συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου του 1940. Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις και στην Καλαμάτα, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. 
FREEGR
Η τηλεόραση BEST μετάδωσε ζωντανά για μία ακόμα χρονιά την παρέλαση στην Καλαμάτα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. 
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΥΛΟ 
«Υπερηφάνεια και συγκίνηση είναι τα κύρια συναισθήματα όλων μας σήμερα, ειδικά τη στιγμή όπου καμαρώνουμε τη νέα γενιά να παρελαύνει με απλότητα και ήθος, τιμώντας τους ήρωες μας. Χρειάζεται όμως να μην λησμονούμε την υποχρέωση και τη βαρύτατη ευθύνη που έχουμε: να διδάξουμε σε αυτά τα παιδιά τις σημαντικές έννοιες της αλληλεγγύης, της επιμονής και της υπομονής, έννοιες που μας δίδαξαν οι ήρωες του ’40.» δήλωσε νωρίτερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ευχόμενος σε όλο τον κόσμο υγεία και ευτυχία. Με την πρέπουσα επισημότητα και με σύμμαχο μια ηλιόλουστη μέρα, εορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες Πύλου-Νέστορος. 
FREEGR
Στην Πύλο, την Χώρα, τη Μεθώνη, την Κορώνη, την Καλλιθέα, το Κορυφάσιο, το Βλαχόπουλο, τη Στενωσιά, το Χαρακοπιό, τη Φοινικούντα, το Χανδρινού και το Σουληνάρι οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν από κόσμο, που έσπευσαν να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις. Στην έδρα του δήμου, την Πύλο, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου παρέστησε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφάλειας και πλήθος κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages