Ξεκίνησε το Κέντρο Κοινότητας Μεσσηνία στη Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξεκίνησε το Κέντρο Κοινότητας Μεσσηνία στη Μεσσήνη

Ξεκίνησε το Κέντρο Κοινότητας Μεσσηνία στη Μεσσήνη

Share This
Στα πλαίσια των διευρυμένων κοινωνικών υπηρεσιών Ν.Μεσσηνίας, μία νέα δομή, το Κέντρο Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας, ξεκίνησε σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, τη λειτουργία του στο Δήμο Μεσσήνης.
Πρόκειται για μια δομή που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 -2020» με στόχο την κοινωνική ένταξη, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την καταπολέμηση της φτώχειας.
Το πεδίο δράσης της συγκεκριμένης δομής κινείται σε τρεις βασικούς άξονες: Υποδοχή – καταγραφή – ενημέρωση – εξυπηρέτηση – υποστήριξη των πολιτών. Συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια, είτε σε εθνικό επίπεδο. Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.
Κατά την ημέρα έναρξης της υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, από τα στελέχη  του Κέντρου Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας, κες Χαριζοπούλου Μαρία, Ψυχολόγο και Ταπανά Σταματία Κοινωνική Λειτουργό, στους παιδικούς  σταθμούς  και το ,Κ.Α.Π.Η του Δήμου Μεσσήνης, καθώς και παραπομπές σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.
Η Κινητή Μονάδα του Κέντρου Κοινότητας Ν. Μεσσηνίας αποτελείται από μια Κοινωνική Λειτουργό και  μια Ψυχολόγο και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο Μεσσήνης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
 Αναφορικά με το μήνα Σεπτέμβριο οι ημερομηνίες έχουν ως ακολούθως: Τρίτη 11/09/2018&Δευτέρα 24/09/2018 με ωράριο εξυπηρέτησης ωφελούμενων 09:00-13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages