Κέντρο υποδοχής αλλοδαπών στην Ανατολική Μάνη; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κέντρο υποδοχής αλλοδαπών στην Ανατολική Μάνη;

Κέντρο υποδοχής αλλοδαπών στην Ανατολική Μάνη;

Share This
Ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε σήμερα στη βουλή ερώτηση με θέμα τη δημιουργία κέντρου προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών στο δήμο Ανατολικής Μάνης.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρεται σε έγγραφα του λιμεναρχείου Γυθείου, του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, τα οποία δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα και σχετίζονται με την πρόθεση των αρχών για τη διάθεση του Κέντρου “Δήμητρα” Γυθείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος προσωρινής υποδοχής – φιλοξενίας αλλοδαπών/μεταναστών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγοράκος ρωτά τους υπουργούς Αλ. Χαρίτση (Εσωτερικών), Δημ. Βίτσα (Μεταναστευτικής Πολιτικής), Φ. Κουβέλη (Ναυτιλίας) και Στ. Αραχωβίτη (Αγροτικής Ανάπτυξης):
1) Αν αληθεύει ότι θα δημιουργηθεί τέτοιο κέντρο στο δήμο Ανατολικής Μάνης.
2) Αν αφενός η φερόμενη ως κυρία του ακινήτου περιφερειακή ενότητα Λακωνίας συνηγορεί και συναινεί και αν αφετέρου οι στεγαζόμενες στο ΓΕΘΕΑ υπηρεσίες (δασαρχείο και πυροσβεστική υπηρεσία Γυθείου) συνηγορούν στα αναφερόμενα του εγγράφου του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”.
3) Αν έχει ληφθεί υπόψη η πιθανότητα χρήσης του κτιρίου για άλλους σκοπούς, όπως στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί η σχετική δαπάνη που καταβάλλεται για μισθώσεις κτιρίων, ή λειτουργίας του ως κοιτίδας δημιουργίας θέσεων εργασίας για νέους αγρότες του νομού που απασχολούνται αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία – μελισσοκομία.
4) Αν έχουν ληφθεί υπόψη οι πιθανές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της λειτουργίας ενός “hot spot” στο νομό Λακωνίας, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το οποίο μαστίζεται από ανεργία, έντονες μεταναστευτικές εκροές και ισχυρά εθνικιστικά και ρατσιστικά ρεύματα, που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στην κοινωνική συνοχή του τόπου.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages