ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Share This
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του, ανέφερε τα εξής σχετικά με το σχέδιο Προϋπολογισμού 2019, που είναι ύψους 59.513.271,78 ευρώ: 
«Χαίρομαι, διότι θα έχουμε περί τα 10 εκατομμύρια (10.590.647,72) ευρώ πλεόνασμα για το 2018. Αυτό σημαίνει νοικοκυρεμένος Δήμος. Θέλω να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο κύριο Ηλιόπουλο για τις επιδόσεις στο θέμα των εξοφλήσεων. Μπορεί να υπάρχει μία καθυστέρηση πάρα πολύ μικρή, εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα. Παρά το γεγονός, όμως, ότι έχουμε λίγους υπαλλήλους, ανταποκρινόμαστε. Η μεγαλύτερη επιχείρηση στη Μεσσηνία, που είναι ο Δήμος Καλαμάτας, φροντίζει να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και να ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις προς προμηθευτές και εργολάβους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο – κατά το προσωπικό που έχουμε και κατά τον έλεγχο που μπορούμε να κάνουμε. Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε σε αυτό τον τομέα. Επιπλέον, επειδή είμαστε σε προεκλογική χρονιά, έχουμε μία πολύ μεγάλη υποχρέωση: να είμαστε στα οικονομικά πολύ πιο προσεκτικοί απ’ ό,τι στο παρελθόν. 
Δε θα χρησιμοποιήσουμε τα οικονομικά του Δήμου για να κερδίσουμε πόντους στον προεκλογικό αγώνα. Είναι θέμα φερεγγυότητας για μας και εντιμότητας. Δυστυχώς, συνηθίζεται στην Ελλάδα, στο επίπεδο των κεντρικών Κυβερνήσεων, στην προεκλογική χρονιά, να κάνουν τα χρήματα χαρτοπόλεμο και να κοιτάνε να κερδίζουν ψηφοφόρους με αυτόν τον τρόπο. Η δική μου εμπειρία λέει ότι ποτέ δεν κερδίζεις ψηφοφόρους σκορπώντας χρήματα στο τέλος μιας θητείας. Ο κόσμος είναι ευφυής και καταλαβαίνει πότε τα έργα είναι προεκλογικά και ποτέ δεν είναι». Ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος επεσήμανε πως δεν υπάρχουν αυξήσεις όσον αφορά στα τέλη, ενώ στον Προϋπολογισμό δεν υφίστανται προβλέψεις για τα προνοιακά επιδόματα, διότι μετά την ψήφιση του «Κλεισθένη» αυτά αφαιρέθηκαν ως αρμοδιότητα από τους Δήμους και η διαχείρισή τους θα γίνεται από ειδικό λογαριασμό. Με τον τρόπο αυτό αφαιρείται από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας ένα κονδύλι περί τα 9,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Καλαμάτας εξυπηρετεί κανονικά τις δανειακές του υποχρεώσεις, γεγονός από το οποίο προκύπτει και η άριστη πιστοληπτική ικανότητα που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages