ΜΕΓΛΑΗ "ΤΑΠΑ" ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΓΛΑΗ "ΤΑΠΑ" ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΕΓΛΑΗ "ΤΑΠΑ" ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share This
Στα όσα επεσήμανε από το βήμα της ΔΕΗ για τον ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση απάντησε ερωτώμενος από το Ηράκλειο και την ευρεία σύσκεψη που είχε με περιφερειάρχη και δημάρχους του νομού, ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «…δεν μπορούμε να παίζουμε με τα ζητήματα της αυτοδιοίκησης». Αναλυτικά οι αναφορές του:
«Καταρχάς ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτό που πρότεινε στην ΔΕΘ είναι αντισυνταγματικό. Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι προτάθηκε κάτι που αντίκειται στο Σύνταγμα της χώρας. Πέρα από τα ζητήματα  της αντισυνταγματικότητας, δημιουργούνται και ζητήματα γιατί αυτό το οποίο ειπώθηκε είναι η αντικατάσταση διασφαλισμένων πόρων για την αυτοδιοίκηση μέσω των ΚΑΠ, από τις εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ. Κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτά είναι ζητήματα πάρα πολύ σημαντικά. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν το σύνολο της χώρας και όλους τους Έλληνες πολίτες. Καλό θα ήταν όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις και τις εξαγγελίες μας και να γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτών των οποίων λέμε. Εμείς αυτό το οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με σταθερά βήματα, με τις δυνατότητες που μας δίνουν οι δημοσιονομικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, είναι μία σταδιακή αύξηση των πόρων για την αυτοδιοίκηση. Το πράξαμε πέρυσι με τους επενδυτικούς πόρους, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί τα προηγούμενα χρόνια, όταν πέρυσι δόθηκαν 32 εκατομμύρια στους δήμους. Φέτος θα διπλασιάσουμε αυτό το ποσό. Το κάνουμε πράξη και με τα χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως τα Προγράμματα ΦιλόΔημος, τα οποία -όπως και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης αναγνωρίζουν- επιλύουν προβλήματα τα οποία ουδέποτε είχαν αντιμετωπιστεί στο χρηματοδοτικό πεδίο για τους φορείς της αυτοδιοίκησης. Αντιστοίχως θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα, στο βαθμό επαναλαμβάνω του εφικτού και βάσει των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, σε αύξηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages