ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Share This
Σχέδια που προκαλούν… σύγκρυο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με έναν «φόρο κατοχής περιουσίας», ο οποίος θα αφορά όχι μόνο τα ακίνητα αλλά και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και εκείνων που διαμένουν στο εξωτερικό!
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο και τον συνάδελφο Γιώργο Παλαιτσάκη, αυτό κρύβεται πίσω από την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επίσπευση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.
Το σχέδιο φαίνεται να έχει Σκαταρτιστεί εδώ και πολύ καιρό και έχει αποφασιστεί πλέον να υλοποιηθεί το αργότερο έως το 2020. Ο νέος φόρος περιουσίας λοιπόν θα επιβαρύνει όχι μόνο τα κτίσματα, τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια, που κατέχουν οι φορολογούμενοι, αλλά και τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τα σκάφη αναψυχής και τα λοιπά κινητά περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας που έχουν στην ιδιοκτησία τους.
Στο «κόλπο» το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο
Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού θα υποστηριχθεί από το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, τη βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί εντός των προσεχών 2 ετών και θα περιλαμβάνει πληροφοριακά στοιχεία για όλη την ακίνητη και την κινητή περιουσία που κατέχουν οι Ελληνες φορολογούμενοι.
Η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέσα από το μέτρο αυτό να εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ, όσα ακριβώς και με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.
Σύμφωνα με απληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2020 και την αντικατάστασή του με έναν νέο φόρο που θα επιβάλλεται όχι μόνο στην ακίνητη, αλλά και στην κινητή περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων. Το σχέδιο προβλέπει ότι οι αξίες όλων των ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων κάθε φυσικού προσώπου θα αθροίζονται και θα φορολογούνται με μία προοδευτική κλίμακα συντελεστών. Από τη συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων θα αφαιρείται ως αφορολόγητο ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο πιθανότατα θα κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (έγγαμος, άγαμος, με ή χωρίς προστατευόμενα τέκνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages