ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ 3 ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ 3 ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑΔΟΧΟ 3 ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΑ- ΠΥΡΓΟΣ

Share This
Οι πέντε εργολαβίες προχωρούν, οι 3 αλλάζουν ανάδοχο. Αυτό φαίνεται πως είναι το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα μακράς διαγωνιστικής περιόδου για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.
Όπως σας είχε αποκαλύψει το ypodomes.com την περασμένη εβδομάδα, οι 5 εργολαβίες έχουν “κλειδώσει”. Η  Επιτροπή των Διαγωνισμών έχει ολοκληρώσει με τις 3 και όπως αναφέρουν πηγες του ypodomes.com τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και τις άλλες δύο καθώς ενέκρινε τις αιτιολογήσεις των εκπτώσεων. Οι εργολαβίες αυτές είναι το τμήμα Κυλλήνη-Μιντιλόγλι, δηλαδή το βόρειο τμήμα που ενώνεται με την Ολυμπία Οδό (εργολαβίες 4-5-6-7-8). Οι εργολαβίες είναι οι Κυλλήνη-Βάρδα: Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών με έκπτωση 50,39%, Βάρδα-Σαγαίικα: Κ/Ξ Ξανθάκης-Ιντερκάτ με έκπτωση 49,90%, Σαγαίικα-Κάτω Αχαγιά: GD Infrastrutture με έκπτωση 53,40%, Κάτω Αχαγιά-ΒΙΠΕ Πάτρας: Ιντερκάτ με έκπτωση 50,99% και ΒΙΠΕ Πάτρας-Μιντιλόγλι: GD Infrastrutture με έκπτωση 52,40%.
Το κέντρο βάρους τώρα πέφτει στις άλλες τρεις εργολαβίες καθώς σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες είναι θέμα ημερών η διευθέτηση τους με τις μεγαλύτερες πιθανοτητες να είναι στην αλλαγή μειοδότη, ενώ και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο περιθώριο της ΔΕΘ, «Οσον αφορά τις άλλες τρεις εργολαβίες, η επιτροπή προτίθεται να καλέσει την εταιρεία με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά λόγω προβλημάτων του προσωρινού μειοδότη. Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση θα είναι το πολύ δίμηνη, έως το τέλος Οκτωβρίου».
Αυτό βέβαια ανοίγει την κουβέντα για το ποιος θα πάρει αυτά τα εργα και αν όλα κυλήσουν όπως φαίνεται, μεγάλη κερδισμένη θα είναι η GD Infrastrutture οι οποία είναι η δεύτερη μειοδότρια σε δύο από τις τρεις εργολαβίες και συνολικά εφόσον τελικά έχουμε αλλαγή η Ιταλική εταιρεία που διοικείται από την οικογένεια Εμφιετζόγλου τελικά θα έχει πάρει τις 4 από τις 8 εργολαβίες του Πάτρα -Πύργος κάνοντας την απόλυτη ανατροπή και από αοουτσάιντερ θα έχει μαζέψουν έργα 150εκατ.ευρώ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages