Ιερός πόλεμος μεταξύ ιεραρχών και ας βάλει το χέρι του ο Κύριος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ιερός πόλεμος μεταξύ ιεραρχών και ας βάλει το χέρι του ο Κύριος

Ιερός πόλεμος μεταξύ ιεραρχών και ας βάλει το χέρι του ο Κύριος

Share This
 Αμβρόσιος: "Για όλα φταίει ο Τσίπρας"
Ιερώνυμος: "Προσωπικές απόψεις".
Άνθιμος: "Φτάνει πια. Ο Χριστός συγχωρεί και 
κλαίει για τα τόσα θύματα"
Άρθρο κατά του Αλέξη Τσίπρα ανήρτησε στο ιστολόγιο του (λίγες μόλις ώρες) μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος αναφέρει πως «για τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει και για όλα τα δεινά της χώρας ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρει την ευθύνη».

Γράφει ανάμεσα σε, χιλιάδες, άλλα:
«Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού;
Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του; Ιδού μερικά από τα κατορθώματά τους:
ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ;
Μα, ποιός άλλος από τον Πρωθυπουργό μας; Ο κ. Τσίπρας, χωρίς ίχνος τσίπας, ανερυθρίαστα:
Κατέστρεψε την Οικονομία της Ελλάδος! Κατέστησε πένητες τους έως χθές νοικοκυραίους! Υποδούλωσε την Ελλάδα μας με το Μνημόνια! Εξαπάτησε τους Έλληνες με το Δημοψήφισμα, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν ΟΧΙ και όμως τό ανακοίνωσε ως ΝΑΙ!
Ξεπούλησε την Μακεδονία μας!
Πολέμησε την Ορθοδοξία μας! Και πολλά άλλα είναι τα κατορθώματα του Πρωθυπουργού Τσίπρα! Θαυμάστε τον!  Πανηγυρίζει για τα ………κατορθώματά του»!

Έχοντας προκαλέσει σάλο αυτή η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έλαβε σαφείς αποστάσεις. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
«Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».
Λίγες ώρες αργότερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό  προκειμένου ο κ. Τσίπρας – όπως έγινε γνωστό – ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο  για τη κατάσταση με τα θύματα και τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αποστολής  που τέθηκε στη διάθεση του κράτους για να  συμβάλει στη βοήθεια των πληγέντων. Μέχρι εκεί λέει η πληροφορία. Ιδιαιτέρως όλο και κάποια κουβέντα παραπάνω  θα είχαν για το μακροσκελές σχόλιο του Αιγιαλείας. 

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ
Καθώς η χώρα βρίσκεται σε 3ήμερο πένθους, το άρθρο του Αμβρόσιου εξόργισε και άλλους ιεράρχες. Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που πήρε αποστάσεις και άλλες (πιο χαμηλά ή πιο έντονα) αντιδράσεις ιεραρχών, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος απάντησε τονίζοντας:
«Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων. Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε». Και σημειώνει:
«Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο Θεός, δεν τιμωρεί ο Θεός -δεν ξέρει να τιμωρεί, δεν γνωρίζει την τιμωρία- αλλά στέκεται στο πλευρό των δημιουργημάτων του, των καρπών της αγάπης του. Πονάει μαζί τους, δακρύζει μαζί τους, διαλύεται μαζί τους, σταυρώνεται ξανά μαζί τους.
»Σεβασμιώτατε, Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου. Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της «αθεΐας» των κρατούντων της κι όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της.
»Σεβασμιώτατε, η Εκκλησία είναι φιλάνθρωπη, διότι ο Θεός της είναι φιλάνθρωπος. Η μισανθρωπία είναι ιδιότητα του Αντιχρίστου. Δεν χαρακτηρίζει την Εκκλησία του Χριστού, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους ποιμένες της, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους πιστούς της. Στην Εκκλησία του Χριστού ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. 
»Όποιος υπηρετεί την Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. »Φτάνει, λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων! Αντί να εκτοξεύετε μύδρους, βρείτε τη δύναμη, έστω τώρα, να σταθείτε στο πλευρό του ανθρώπου, στο όνομα της κοινής και αδιαίρετης αγάπης, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages