ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Share This
Τα κριτήρια που καθορίζουν τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος στέγασης δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Τα κριτήρια  που καθορίζουν τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος στέγασης σε πάνω από 500.000 ωφελούμενα νοικοκυριά, δημοσιεύθηκαν και επίσημα στο ΦΕΚ. Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση, το «χρονοδιάγραμμα» έναρξης του προγράμματος, ορίζεται για την 1η Ιανουαρίου 2019 ενώ πρόκειται να διατεθούν 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ποσού ύψους 70 – 210 ευρώ σε οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ.
Το επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.
Ωφελούμενοι
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: κάθε ενήλικο άτομο που διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται: α) φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, και β) τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.
Δικαιούχος: το ενήλικο άτομο που έχει υποβάλλει αίτηση για λογαριασμό του νοικοκυριού, η οποία έχει εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο του Ο.Π.Ε.Κ.Α.
Ανήλικα μέλη: τα μέλη του νοικοκυριού έως 18 ετών.
Μονογονεϊκή οικογένεια: ένας μόνος γονέας (άγαμος, σε χηρεία ή διαζευγμένος, ή λόγω κράτησης του έτερου γονέα σε σωφρονιστικό κατάστημα), ασκεί κατ’αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση με δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, την προσωρινή ή μόνιμη επιμέλεια ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages