Στα δίχτυα φοροφυγάδων η Μεσσηνία με… κύκλωμα υδραυλικών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στα δίχτυα φοροφυγάδων η Μεσσηνία με… κύκλωμα υδραυλικών

Στα δίχτυα φοροφυγάδων η Μεσσηνία με… κύκλωμα υδραυλικών

Share This
Οι ποινές φυλάκισης, τα πρόστιμα και τα λουκέτα δεν φαίνεται να φοβίζουν πολλές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμα και συνταξιούχους, που εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν εκδίδοντας είτε πλαστά φορολογικά στοιχεία είτε αποκρύβοντας εισοδήματα από το κράτος.
Tα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι εντυπωσιακά και δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή διογκώνεται χρόνο με τον χρόνο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να εντοπιστεί ευκολότερα από το παρελθόν. Υφαρπάζουν τον ΦΠΑ, δεν εκδίδουν αποδείξεις, κατακλύζουν την αγορά με πλαστά τιμολόγια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να μειώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.
Μάλιστα, τα ποσοστά παραβατικότητας στο σύνολο των διενεργηθέντων ελέγχων και ερευνών υπερβαίνουν το 60% στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
Η υπερφορολόγηση και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές έχουν εκτινάξει τη φοροδιαφυγή στα ύψη, αναφέρουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης. Οι περισσότεροι αρνούνται ότι το κράτος είναι «μεγαλομέτοχος» στις επιχειρήσεις και ότι θα πρέπει να καταβάλλουν το 60% των εισοδημάτων στο κράτος, ενώ άλλοι γνωρίζουν ότι η σύνταξη που θα πάρουν δεν θα φθάνει για τα έξοδα μιας εβδομάδας και φτιάχνουν το κομπόδεμά τους από τώρα. Πάντως, το σπορ της φοροδιαφυγής δεν εμφανίστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ανέκαθεν κινούνταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Στα δίχτυα των ελεγκτών πιάστηκαν, μεταξύ άλλων, κατασκευαστικές εταιρείες, κύκλωμα υδραυλικών που προφανώς σχετίζεται και με άλλες παράνομες εργασίες, γιατροί, δικαστικοί επιμελητές, πολλοί συνταξιούχοι, ανεπάγγελτοι, τουριστικοί πράκτορες και πρατήρια υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με το απολογιστικό σχέδιο:
Εικονικά φορολογικά στοιχεία
1. Κατασκευαστική εταιρεία στην Αθήνα εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία αξίας 5,3 εκατ. ευρώ και έλαβε εικονικά στοιχεία αξίας χωρίς ΦΠΑ 4,9 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος στο οποίο εμπλέκεται πληθώρα ληπτών εικονικών στοιχείων οι οποίοι καλύπτουν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.
2. Εταιρεία υδραυλικών εγκαταστάσεων στον νομό Μεσσηνίας εξέδωσε εικονικά στοιχεία αξίας 8,8 εκατ. ευρώ, ενώ φυσικό πρόσωπο στη Μεσσηνία με την ιδιότητα του υδραυλικού εξέδωσε εικονικά στοιχεία 17 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages