Αναπλάσεις στην Αρτεμισία ψήφισε το Δ.Σ. Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αναπλάσεις στην Αρτεμισία ψήφισε το Δ.Σ. Καλαμάτας

Αναπλάσεις στην Αρτεμισία ψήφισε το Δ.Σ. Καλαμάτας

Share This
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου «Ανάπλαση δημοτικών οδών στην Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίας – Δ. Εν Καλαμάτας – Π.Ε. Μεσσηνίας». Επίσης, δόθηκε έγκριση σχετικά με την υποβολή αίτησης στήριξης της Πράξης με τον ίδιο τίτλο στην πρόσκληση με αρ. πρωτ. 166/15-05-2018 του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» της «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» (προσέγγιση LEADER).
Η παρέμβαση, προϋπ. 230.000 ευρώ, αφορά στην ανάπλαση εντός του οικισμού της Αρτεμισίας τμημάτων δημοτικών οδών και των κοινοχρήστων χώρων (πλατείες) μπροστά στις εκκλησίες Παναγίτσα και Άγιος Βασίλειος. Το έργο, αποτελεί συνέχεια της ήδη υπάρχουσας πλακόστρωσης και ολοκληρώνει την αναβάθμιση του εσωτερικού βασικού δικτύου της Αρτεμισίας.
Βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπλαση των οδών και των κοινοχρήστων χώρων είναι οι ακανόνιστες πέτρες Άρτας και το κόκκινο διακοσμητικό τούβλο, για τη δημιουργία περιμετρικών ζωνών στους κοινόχρηστους χώρους.
Στους κοινόχρηστους χώρους, μπροστά από τις Εκκλησίες, προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες:
1. κατασκευή λίθινων καθιστικών
2. τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων παραδοσιακού τύπου
3. φύτευση πλατανιών
4. κατασκευή λιθοδομής μιας ορατής όψης από λίθους της περιοχής
5. προμήθεια και τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων με μεταλλικά ελάσματα.
H συλλογή των ομβρίων θα γίνεται επιφανειακά μέσω των υφισταμένων καναλιών, που χωροθετούνται στα πλάγια των οδών καθώς και νέων, εγκαρσίων. Οι οδοί θα διαμορφωθούν με κλίση 1% – 1,5% προς τα κανάλια.
Το συνολικό εμβαδόν της προς παρέμβαση περιοχής είναι 1.713,09 τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages