Μαρίας Κάλλας - «2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μαρίας Κάλλας - «2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού»

Μαρίας Κάλλας - «2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού»

Share This
στο Νεοχώριο Ιθώμης Μεσσηνίας

Συμμετέχουν: Κατερίνα Παλαιολόγου - σοπράνο
  Μαρία Παπαπετροπούλου -σολίστ πιάνου

Ο Δήμος Οιχαλίας Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου
      της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου
  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»
και της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ
(ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Η Μαρία Κάλλας, η πλέον διάσημη στον κόσμο Ελληνίδα καλλιτέχνης, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς, μνήμης και τιμής για τους Έλληνες, όπως και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, ιδιαιτέρως για το Δήμο μας που έχει την τιμή να φιλοξενεί την πατρογονική οικία της Μαρίας Κάλλας, της δικής μας Μαρίας.
Η πατρογονική οικία της δικής μας Μαρίας βρίσκεται κουρνιασμένη στην
Τ.Κ Νεοχωρίου Ιθώμης του Δήμου Οιχαλίας. Αυτό το σπίτι, εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, πέρασε σχετικά πρόσφατα στην κυριότητα του Δήμου Οιχαλίας, ο οποίος αποφάσισε να το αποκαταστήσει, χρησιμοποιώντας και τα δικά του οικοδομικά υλικά που βρίσκονται σπαρμένα στο χώρο, και να το λειτουργήσει ως  επισκέψιμο εκθεσειακό και πολιτιστικό κέντρο για την περιοχή.

Ο Δήμος Οιχαλίας για το έτος 2017, Έτος Μαρίας Κάλλας, όπου και
συμπληρώθηκαν σαράντα χρόνια από τον θάνατό της, σε συνεργασία με το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum είχε διοργανώσει μία ξεχωριστή Βραδιά Όπερας στον προαύλιο χώρο του πατρογονικού σπιτιού της, στο Νεοχώριο ιθώμης, τιμώντας την συμπατριώτισσά του  Μαρία Καλογεροπούλου - Κάλλας. 
Φέτος θέλοντας να δημιουργήσει έναν νέο πολιτιστικό θεσμό για τον τόπο διοργανώνει το 2ο Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού στον προαύλιο χώρο της πατρικής οικίας Μαρίας Κάλλας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τηνΠεριφέρεια Πελοποννήσου, τηνΠεριφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Οιχαλίας και του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» .

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η σοπράνοΚατερίνα Παλαιολόγου ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύσει η σολίστ Μαρία Παπαπετροπούλου . Κατά την εκδήλωση θα ακουστούν τραγούδια και άριες που θα μας ταξιδέψουν στον ονειρικό κόσμο της όπερας και θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο την καλοκαιρινή μεσσηνιακή βραδιά.

Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ρούχων και υποδημάτων από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages