ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Share This


Σημαντικές αποφάσεις πήρε στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δ.Σ Καλαμάτας.

Ακολουθούν οι αποφάσεις:
Για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του Λιμένα Καλαμάτας ψηφίσθηκαν:

Α. Η αποδοχή της διαδικασίας σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την ουσιαστική βελτίωση των υποδομών του και
Β. Ο ακριβής προσδιορισμός του χαρακτήρα του λιμανιού, που να είναι ο τουριστικός με έμφαση στον ελλιμενισμό μεγάλων τουριστικών σκαφών.
Στην εισήγηση τονίσθηκε με έμφαση ότι η παραπάνω απόφαση για το Λιμένα είναι αναγκαία ενόψει της επικαιροποίησης του masterplan, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η απόφαση για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού δεν αποκλείει την εξυπηρέτηση των ολίγων δεκάδων φορτηγών που έρχονται κάθε χρόνο και για τα οποία θα διατεθεί η δυτική προβλήτα (Μύλος).
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
 Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Σώμα η αποδοχή χρηματοδότησης για την «Προμήθεια μηχανημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Καλαμάτας», στο πλαίσιο προγράμματος  «Φιλόδημος ΙΙ».
Θα αγορασθούν ένα μηχανικό σάρωθρο (σκούπα) και ένα τρακτέρ – καταστροφέας με τα παρελκόμενα  για τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων από ανεπιθύμητη βλάστηση, κυρίως στον ορεινό όγκο του Δήμου.
Η εγκριθείσα κρατική χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» είναι ύψους 250.000 € και η κάλυψη της επιπλέον δαπάνης των 41.400 € θα προέλθει από Δημοτικούς Πόρους.
ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΟΔΟΥ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ/ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ
Εγκρίθηκε η μεμονωμένη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας για την πεζοδρόμηση της οδού Ιατροπούλου από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος» ( είχε πρώτα εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).  Η μεμονωμένη τροποποίηση του ρυμοτομικού έγινε για να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.
Το έργο έχει ενδεικτικό προϋπολογισμό 200.000 €
Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί στην ανάπλαση της οδού Ιατροπούλου ώστε να ολοκληρωθεί η σύνδεση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.
ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΥΔΡΑΣ
Εγκρίθηκε η επίσπευση των διαδικασιών για τη σύνταξη πράξης αναλογισμού για τη διάνοιξη τμήματος της οδού Ύδρας από  τις οδούς: Αριστείδου έως τη Δαμοφώντος. Πρόκειται για ένα τμήμα 120 τ. μ. η διάνοιξη του οποίου θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής του Διοικητηρίου.
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑΣ
Εγκρίθηκαν οι όροι χρησιδανείου για τη  δωρεάν παραχώρηση για δέκα έτη του κτηρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Ασπροπουλιάς στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροπουλιάς.
 Ο Σύλλογος θα χρησιμοποιεί το κτήριο αποκλειστικά για τη στέγαση των γραφείων του και θα επιβαρύνεται με τις λειτουργικές δαπάνες (συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και υδροδότησης).
ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι όροι χρησιδανείου για τη δωρεάν παραχώρηση του  ανωγείου (εμβαδού 83 τ. μ.)  του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Παραλίας Καλαμάτας στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Μεσσηνίας για στέγασή τους. Πρόκειται για το κτήριο το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων και που στο ισόγειο στεγάζεται Αναψυκτήριο.
Η διάρκεια του χρησιδανείου είναι μέχρι 31/07/2025 και ο Σύνδεσμος θα επιβαρύνεται με τις δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και υδροδότησης) και επισκευής του παραχωρούμενου χώρου. Οποιεσδήποτε παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
22/07 ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
Το Σώμα ενέκρινε τη διοργάνωση μνημοσύνου και εκδήλωσης μνήμης για τα θύματα και τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τη διάθεση πίστωσης. Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου.
01/09 Η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ»
Ο Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει την 6η Λευκή Νύχτα το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 προς την Κυριακή 2 του μήνα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης μέχρι 10.000 ευρώ με το ΦΠΑ για την κάλυψη μέρους των δαπανών της διοργάνωσης της «Λευκής Νύχτας» ενώ  τα υπόλοιπα αναμένεται να καλυφθούν από χορηγίες.
Σε αυτή τη διοργάνωση συμπράττουν με το Δήμο ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Συλλόγων Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και πολλοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι.
Κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι το ξημέρωμα, προσφέροντας τα είδη τους σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ
Εγκρίθηκε η επιχορήγηση των παρακάτω συλλόγων – φορέων:
1)  Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας «Μαντινέοι»  για διοργάνωση διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων 19 και 20 Ιουλίου για την εορτή του προφήτη Ηλία.
2) Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιίκων για διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «5ο Παραδοσιακό σεργιάνι στα Λαίικα»
3) Πολιτιστικός Σύλλογος «Φαραί Γιαννιτσανίκων» για διοργάνωση 2ης Γιορτής του Συλλόγου
4) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Πηγαιωτών για διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης
5) Πολιτιστικός Σύλλογος Αλωνίων για διοργάνωση της εκδήλωσης εορτασμού της Αγίας Παρασκευής
6)Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Καλαμάτας “DANCE CHALENGE” για διοργάνωση του 1ου Ανοιχτού Διεθνή Αγώνα Αθλητικού Χορού (Kalamata Dance Cup 2018)
7)Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος «Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τη διοργάνωση της εορτής του Προφήτη Ηλία
8) Γ.Σ Ακρίτας 2016  για αθλητικές δράσεις
9) Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας «Ξενία» για διοργάνωση φεστιβάλ παραδοσιακών χορών,
10) Αθλητικό Σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ. για διοργάνωση 4ου αγώνα Motocross Ν. Ελλάδας
11)Ιερός  Ναός Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας για έργα ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης και πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ INTERNET
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε την προσθήκη και αναβάθμιση υπηρεσιών σύνδεσης internet σε Τοπικές κοινότητες και ΚΑΠΗ του Δήμου ως εξής:
•Προσθήκη σύνδεσης internet στα τηλέφωνα των Τοπικών Κοινοτήτων Μικρομάνης, Ελαιοχωρίου και Πολιανής. Οι συνδέσεις θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των κοινοτήτων, την πρόσβαση στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για παροχή δωρεάν ασύρματου δικτύου (WIFI) στους κοινόχρηστους χώρους.
•Αναβάθμιση των συνδέσεων internet στις Τοπικές Κοινότητες: Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Πηγών, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Αγίου Φλώρου, Άνω και Κάτω Άμφειας και Λαιίκων.
•Προσθήκη σύνδεσης internet στα τηλέφωνα των Α’ και Β’ ΚΑΠΗ καθώς και σύνδεση στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν εσωτερικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages