ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Share This
Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και Προέδρων Νομικών Προσώπων, καθώς και Διευθυντών του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έστω και αργά, με έμφαση στην αντιπυρική προστασία και την πρόληψη των πυρκαϊών. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ζούμε πολύ δύσκολες ώρες ως χώρα και τόνισε ότι εξαιτίας του εθνικού πένθους αναβάλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου μέχρι την προσεχή Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018. 
Ο Π. Νίκας ζήτησε να υπάρξει εντατική προσπάθεια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει 40 πυροφύλακες, που πρέπει να κάνουν αποψιλώσεις στην Καλαμάτα και στις Κοινότητες του Δήμου. Τα Δημοτικά πυροσβεστικά οχήματα πρέπει να βρίσκονται σε καίρια σημεία για άμεση επέμβαση και, γενικά, τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου του Δήμου Καλαμάτας επιβάλλεται να είναι σε άριστη κατάσταση. Επίσης, θα πρέπει οι οδηγοί να έχουν δώσει τρεις τηλεφωνικούς αριθμούς, για να είναι δυνατόν να επικοινωνήσει ο Δήμος μαζί τους ακόμα και τη νύχτα. «Εάν συμβεί κάτι, θα συγκεντρωθούμε όλοι στο παλιό Δημαρχείο για το συντονισμό της κατάστασης», επεσήμανε ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι «σβήνουμε κάθε χρόνο δεκάδες φωτιές, πριν αυτές φουντώσουν». Τέλος, ζήτησε η Μαραθόλακκα να ελέγχεται πολλαπλώς. 
Σημειώνεται ότι ο χώρος επεξεργασίας απορριμμάτων έχει αντιπυρικές ζώνες γύρω του, ενώ υπάρχει βυτίο με νερό σε μόνιμη βάση και χώμα για την κατάσβεση πυρκαϊάς. Ο Δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να είναι γεμάτη όποια δεξαμενή προορίζεται για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων και είναι του Δήμου. Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε σε θέματα κινητικότητας υπαλληλικού προσωπικού, δεδομένης εγκυκλίου από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που καλεί τους φορείς να προσδιορίσουν τις ανάγκες τους μέχρι 25 Αυγούστου.
 Ο Δήμαρχος τόνισε πως η πόλη είναι ελκυστική και δίδεται η ευκαιρία στο Δήμο να προσελκύσει υπαλλήλους που έχει ανάγκη, όπως επιστημονικό προσωπικό και εργατικό προσωπικό για την Καθαριότητα και το Πράσινο. Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποβάλει αρμοδίως τις ανάγκες του, όπως ζητείται. Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε να γίνει μεθοδική προσπάθεια για τη σύνταξη του προϋπολογισμού 2019. Αναφέρθηκε, επίσης, σε θέματα που προβλέπει ο «Κλεισθένης», ο οποίος είναι νόμος του Κράτους και σε πολλά ζητήματα έχει άμεση εφαρμογή, προβλέπει δε σοβαρές μεταβολές όσον αφορά στη διοικητική διαδικασία του Δήμου, κυρίως για τη Διεύθυνση Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages