85% των κατοικιών στην Ελλάδα δεν έχει ασφάλεια έναντι πυρκαγιών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

85% των κατοικιών στην Ελλάδα δεν έχει ασφάλεια έναντι πυρκαγιών

85% των κατοικιών στην Ελλάδα δεν έχει ασφάλεια έναντι πυρκαγιών

Share This
Το 85% των κατοικιών στην Ελλάδα δεν έχει ασφάλεια έναντι πυρκαγιών ή άλλων φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για ένα έλλειμμα κουλτούρας που έχει η ελληνική κοινωνία σε έναν τομέα που άλλες χώρες έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση.Και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων είναι απλά «ασπιρίνες» για τους περισσότερους εξ αυτών, καθώς έχασαν περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! 
Η καταστροφή σε Ανατολική και Δυτική Αττική φέρνει ακόμη μια φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλισης κατοικιών. Σήμερα στην Ελλάδα, οι ασφαλισμένες κατοικίες ανέρχονται σε ποσοστό περίπου 15% του συνόλου των κατοικιών. Το γεγονός πως περισσότερες από 8 στις 10 κατοικίες είναι ανασφάλιστες έναντι πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών αποτυπώνει το έλλειμμα κουλτούρας που έχει η ελληνική κοινωνία σε έναν τομέα που άλλες χώρες είναι έτη φωτός μπροστά. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι πως τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το 15% εκείνων που διαθέτουν ασφαλιστική συνείδηση και έχουν ασφαλιστεί έναντι πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών δεν εγκατέλειψαν τα ασφαλιστήριά τους μέσα στην κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages