16 πυροφύλακες θα προσληφθούν στο Δήμο Καλαμάτας - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
16 πυροφύλακες θα προσληφθούν στο Δήμο Καλαμάτας

16 πυροφύλακες θα προσληφθούν στο Δήμο Καλαμάτας

Share This
Δεκαέξι εργάτες δίμηνης απασχόλησης (από 2 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2018), για την αντιμετώπιση εποχικών – κατεπειγουσών αναγκών πυροπροστασίας, προσελήφθησαν από το Δήμο Καλαμάτας με Απόφαση του Δημάρχου. Άμεσα θα προσληφθούν άλλοι 24.
Έργο των παραπάνω είναι η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, στις οποίες θα απασχολείται καθένας, με μέτρα και δράσεις πρόληψης όπως:
• απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμους, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια και, γενικότερα, άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς
• παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο καθώς και η άμεση αντιμετώπιση αυτών. Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα.
• υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής με τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαϊών, μετά από εντολή του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
Η υλοποίηση των παραπάνω μέτρων και δράσεων, θα γίνεται σε συνεργασία με τους Προέδρους / Εκπροσώπους κάθε Κοινότητας, τους εθελοντές πυροσβέστες της περιοχής και τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου. Η παρουσία θα είναι καθημερινή, με συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασιών και θα υπογράφεται η έναρξη και η λήξη της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages