Tεράστιες συγκεντρώσεις σε 23 πόλεις για την Μακεδονία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Tεράστιες συγκεντρώσεις σε 23 πόλεις για την Μακεδονία

Tεράστιες συγκεντρώσεις σε 23 πόλεις για την Μακεδονία

Share This
Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν την Τετάρτη στα τεράστια συλλαλητήρια υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε 23 πόλεις της Ελλάδας.
Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.
Χαρακτήρα κεντρικής συγκέντρωσης είχε το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Περίπου 3.000 πολίτες με σημαίες διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,Απόστολος Τζιτζικώστας.
Συνθήματα ακούστηκαν κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όταν το όνομά του αναφέρθηκε από τους ομιλητές.
Μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι παραχαράσσει την ιστορία, όταν λέει ότι
η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα, το 1977.
Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.
Στα Ιωάννινα, η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν φορείς, σύλλογοι και σωματεία, στο οποίο προσήλθε πλήθος κόσμου με ελληνικές σημαίες, απ’ όλη την Ήπειρο -ακόμη από το Αγρίνιο και την Πάτρα. Από νωρίς το απόγευμα στο χώρο της πλατείας υψώθηκε με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία από τους εθνοφύλακες της Θεσπρωτίας. Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κύπρου, των Ποντίων και της Χειμάρρας.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κόσμος με σημαίες στα χέρια διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων.
Στο μαζικό συλλαλητήριο της 6ης Ιουνίου ο λαός της Ημαθίας έστειλε ένα ακόμα ισχυρό μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας!

«Όχι στα σχέδια περί «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας που απεργάζεται η επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και στις αλυτρωτικές βλέψεις των Σλάβων γειτόνων μας, που δυστυχώς συνεχίζουν να παραχαράσσουν την Ιστορία μας. Ας ενημερώσει κάποιος τον ανιστόρητο σύμβουλο του πρωθυπουργού, ότι οι πολίτες που διαδήλωσαν δεν ήταν «εθνίκια», όπως αναίσχυντα τους αποκάλεσε”, δήλωσε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ημαθία, Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση στη Βέροια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages