ΜΕ ΚΑΥΣΩΜΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ.. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΜΕ ΚΑΥΣΩΜΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ..

ΜΕ ΚΑΥΣΩΜΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ..

Share This
«Ακόμη δεν τελείωσε ο Μάιος και θα έρθουμε “αντιμέτωποι” με μια αξιόλογη θερμή εισβολή που θα αγγίξει τα επίπεδα του καύσωνα, με διάρκεια η οποία θα αγγίξει τις τρεις ημέρες» τονίζει και εξηγεί ότι από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο, οι θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική θα επισκεφτούν τη χώρα μας με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να “εκτοξευτεί” σε τιμές που είχαμε πολλούς μήνες να βιώσουμε. «Είμαστε ακόμη «άμαθοι». Πριν λίγες ημέρες οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν ξεπερνούσαν τους 25-26 °C και ξαφνικά θα βρεθούμε αγκαλιά με τους 38-39 °C και τοπικά τους 40°C στη δυτική κυρίως Ελλάδα» λέει ο Γ. Καλλιάνος. 
Στις παρακάτω κάρτες απεικονίζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα αγγίζει σε τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν οι πιο μεγάλες θερμοκρασίες, που δεν αποκλείεται να προσεγγίζουν ή και ακόμη τοπικά να ξεπεράσουν τους 40°C. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου Πέμπτη έως και Σάββατο, οι περιοχές που κατά διαστήματα θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το κύμα ζέστης θα είναι οι παρακάτω: 
  Πεδινά Θεσσαλίας Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας Αργολικός κάμπος Πεδινά Λακωνίας Πεδινά Μεσσηνίας Ηλεία – Αχαία – Αιτ/νία – Πρέβεζα – Άρτα (την Παρασκευή) Κρήτη (κυρίως κεντροβόρεια του νησιού) Νησιά ανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου (κυρίως το Σάββατο) Επίσης, αναμένεται μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας για τις ημέρες Παρασκευή και Σάββατο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης δεν θα είναι επικίνδυνες, ωστόσο θα προκαλέσουν μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages