Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην δυτική Πελοπόννησο - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην δυτική Πελοπόννησο

Μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην δυτική Πελοπόννησο

Share This
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιά στην δυτική Πελοπόννησο αύριο Παρασκευή 8 Ιουνίου, όπως προειδοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την πυροπροστασία ο Ν. Τόσκας αποκάλυψε ότι γι’ αυτό το λόγο έχει μεταφερθεί ήδη ένα ελικόπτερο βαρέως τύπου στην περιοχή και αύριο το πρωί θα φτάσει ακόμη ένα.
Οι περισσότερες φωτιές είναι εμπρησμοί από καταπατητές
Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο κ. Τόσκας στο θέμα των εμπρησμών λέγοντας ότι φέτος μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στις φωτιές θα πηγαίνει και το ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της πυροσβεστικής. Μάλιστα ο κ. Τόσκας προανήγγειλε αποκαλύψεις τις επόμενες μέρες όσον αφορά περσινές φωτιές και τόνισε πως οι φωτιές τόσο στη Ζάκυνθο όσο και αλλού ήταν εμπρησμοί από καταπατητές κυρίως.
«Κύρια επιδίωξη μας από πέρυσι αλλά ειδικά φέτος είναι μαζί με τα πυροσβεστικά κλιμάκια να πηγαίνει και το κλιμάκιο διερεύνησης πυρκαγιών το ανακριτικό κλιμάκιο δηλαδή του πυροσβεστικού σώματος.
Στις πυρκαγιές του Απριλίου στείλαμε άμεσα το ανακριτικό κλιμάκιο το οποίο έπιασε τους δράστες και τους οδήγησε στην δικαιοσύνη. Θα ακούσετε και τις επόμενες μέρες κάποιες περιπτώσεις περσινές που θα αποτρέψουν τους επίδοξους εμπρηστές. Πιστεύουμε πάρα πολύ στο έργο του ανακριτικού κλιμακίου του πυροσβεστικού σώματος κάνει εξαιρετική δουλειά όπως στην περίπτωση της Ζακύνθου που ήταν εμπρησμοί. Οι πολλές πυρκαγιές πέρυσι στη Ζάκυνθο ήταν πυρκαγιές από καταπατητές. Το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών είναι από εμπρησμούς λένε οι ειδικοί είτε για λόγους καταπάτησης είτε από λάθη και λοιπά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages