ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Share This
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) διοργανώνει ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων  που υλοποιεί καθώς και την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του αγρο-διατροφικού τομέα. Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείουElite City Resort (Ναυαρίνου 2), στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα, 21 Μαΐου, από τις 18:00 ως τις 20:30.
Βασικός στόχος του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας  είναι η βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και βελτίωσης των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 200 καταρτιζόμενοι σε θεματικές ενότητες που αφορούν τον Αγροτουρισμό, την Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, την Αξιοποίηση αλλά και την Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, την Τυποποίηση και Συντήρηση Τροφίμων καθώς και την Τυροκομία. Παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Μεσσηνία και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων. 
Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την προώθηση πωλήσεων και στα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένας επιτυχημένος πωλητής από τον σύμβουλο εμπορικής ανάπτυξης κ. Νεκτάριο Ζεϊμπέκη. Ο Δρ Αλέξιος Λέανδρος Σκαλτσούνης, καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα παρουσιάσει στοιχεία για την επιστημονική κατοχύρωση της φαρμακευτικής αξίας των βοτάνων και τη σύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα  . Στη συνέχεια η  κα Ευαγγελία Κουτσοβούλου, ιδρύτρια της εξαγωγικής εταιρείας αρωματικών φυτών Daphnis and Chloe, θα αναφερθεί στις προκλήσεις για μια νέα αγροδιατροφική επιχείρηση. Ο κ.Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, συνιδρυτής του «Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας», θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του project «Πολυστάρι» από το τμήμα του σεμιναρίου  του «Αγροτουρισμού» και αφορούν σε προτάσεις ήπιας αγροτουριστικής ανάπτυξης του συγκεκριμένου χωριού. Κλείνοντας οΔρ Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Έργων, Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, θα παρουσιάσει τον απολογισμό και τους μελλοντικούς στόχους του ΚΑΕΜ και θα απονεμηθούν  τα διπλώματα στους απόφοιτους του 4ου κύκλου σεμιναρίων.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεσσηνιακές παραλλαγές σαλάτας, που θα δημιουργήσουν οι Σεφ του ΙΕΚ Ορίζων, έχοντας ως βάση προϊόντα επιχειρήσεων οι οποίες υποστηρίζονται από την συμβουλευτική του Κέντρου. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721025700 και 6985666456

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages