ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΠΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Share This
Στην περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων θα προχωρήσει, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. 
Αυτό συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, με τους επικεφαλής των θεσμών. Οπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, ήδη το υπουργείο βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας συγκεκριμένων μέτρων, μέσα απο διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι οι απλοποιήσεις είναι αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και της παραγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Επίσης, σημειώθηκε ότι οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί αποτελούν προϊόν διαλόγου τόσο με τους παραγωγικούς φορείς όσο και με την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος στο συγκεκριμένο θέμα. 
Ο υπουργός γνωστοποίησε, ακόμη ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξουν αλλαγές και για τις δραστηριότητες που χαρακτηρίζονται οχλούσες (τρεις κατηγορίες ισχύουν στην Ελλάδα) για την αναμόρφωση του πλαισίου. Θα διερευνηθεί η διεθνής εμπειρία και «καλές πρακτικές» από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, αυτή η μεταρρύθμιση θα πραγματοποιηθεί περίπου σε μία διετία, καθώς η διαδικασίες είναι περίπλοκες. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages