Η επόμενη ημέρα για το πολιτικό σκηνικό προϋποθέτει συμμαχίες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η επόμενη ημέρα για το πολιτικό σκηνικό προϋποθέτει συμμαχίες

Η επόμενη ημέρα για το πολιτικό σκηνικό προϋποθέτει συμμαχίες

Share This
Την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. «Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η αποκατάσταση της κανονικότητας που πετύχαμε διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό τοπίο» δηλώνει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής».
 Τονίζει ότι «οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, την προσπάθεια να κλείσουν εκκρεμότητες δεκαετιών στα εθνικά θέματα επαναφέρουν πιο έντονα στο προσκήνιο τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις συντηρητικές δυνάμεις οι οποίες θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο μοντέλο που χρεοκόπησε το 2010 και στον αριστερό-προοδευτικό πόλο με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, που διεκδικεί να θέσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, με ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας και εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα» και προσθέτει: «Πάνω σε αυτά τα θέματα όλοι καλούνται να επανατοποθετηθούν».
Ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι η επόμενη ημέρα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας προϋποθέτει συμμαχίες, όμως συμπληρώνει ότι για να υπάρξουν τέτοιες συμμαχίες «απαιτείται σαφήνεια και ειλικρίνεια. Οι συμμαχίες συγκροτούνται στο πλαίσιο ξεκάθαρων πολιτικών σχεδίων και συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλίσεων». Σημειώνει ότι το ζητούμενο για τη μεταμνημονιακή εποχή είναι να γίνουν κινήσεις που θα δείχνουν ότι η χώρα περνάει σε μία νέα φάση όπου η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο σχεδιασμός μιας βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Επισημαίνει ότι η αναπτυξιακή στρατηγική είναι μία συμμετοχική διαδικασία, στην οποία εμπλέκεται όλη η κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages