ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ..ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ..ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ..ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Αυξημένες κατά 2,98 εκατομμύρια σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2017 είναι οι προγραμματισμένες θέσεις των αεροπορικών εταιρειών στα περιφερειακά αεροδρόμια, πλήν της Αθήνας, για την εφετινή, θερινή σεζόν όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία της επικαιροποιημένης μελέτης του SETE Intelligence για τις Προοπτικές του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018» με στοιχεία προγραμματισμού πτήσεων της 31ης Μαρτίου. 
Πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο, ο προγραμματισμός στο τέλος Μαρτίου παρέπεμπε σε ένα σύνολο 16,4 εκατομμυρίων θέσεων για 23 μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ φέτος ο αντίστοιχος αριθμός αντιστοιχεί σε 19,37 εκατομμύρια (+18%) και όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του Sete Intelligence, οι προοπτικές της τουριστικής κίνησης βάσει αυτής της βασικής παραμέτρου, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, παραπέμποντας σε νέο ρεκόρ αφίξεων για τον ελληνικό τουρισμό. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι, αφενός, ο προγραμματισμός αλλάζει διαρκώς καθώς εξελίσσεται η σεζόν, και αφετέρου οι αφίξεις υπολείπονται του αριθμού θέσεων, αναλόγως της πληρότητας των αεροπλάνων. Συνεπώς, η αναμενόμενη τελική μεταβολή αεροπορικών αφίξεων θα διαφοροποιηθεί από αυτήν που δείχνει ο προγραμματισμός θέσεων του Μαρτίου. 
Απολογιστικά, οι θέσεις για το 2017 ήταν στα 15,2 εκατομμύρια, ενώ οι διεθνείς αφίξεις του 2017 στα περιφερειακά αεροδρόμια ήταν στα 13,5 εκατ. και στην Αθήνα στα 4,8 εκατομμύρια. Τα περιφερειακά αεροδρόμια που περιλαμβάνει η έρευνα είναι αυτά στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κώ, τα Χανιά, Ζάκυνθο, Σαντορίνη, Μύκονο, Κεφαλονιά, Ακτιο, Σάμο, Σκιάθο, Καλαμάτα, Καβάλα, Αραξο, Κάρπαθο, Μυτιλήνη, Βόλο, Σητεία, Λήμνο, Κύθηρα, Χίο. Σημαντικό ρόλο για την αυξημένη ζήτηση αεροπορικών θέσεων παίζει το θετικό οικονομικό κλίμα στις βασικές τουριστικές αγορές της Ελλάδας. Παρά το ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαφαίνεται μια ανακοπή ή μερική αναστροφή των θετικών τάσεων, «θεωρούμε ότι η όποια επίπτωση θα φανεί το 2019, ειδικά για αγορές που κλείνουν νωρίς τις διακοπές τους», αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. 
«Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Ιανουάριο, για το 2018 αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης της τελευταίας δεκαετίας: +2,4%, έναντι πρόβλεψης +2,2% τον περασμένο Νοέμβριο και +1,8% προ έτους. Εξαίρεση στην θετική πορεία των οικονομικών δεικτών (ΑΕΠ, καταναλωτική εμπιστοσύνη και οικονομικό κλίμα) αποτελούν οι αγορές του Ηνωμένου Βασίλειου (λόγω εξασθένισης της λίρας έναντι του ευρώ και χαμηλής καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ως επακόλουθα της απόφασης για Brexit), της Τουρκίας (λόγω συνεχούς υποτίμησης της τουρκικής λίρας και μεγάλων διακυμάνσεων της καταναλωτικής εμπιστοσύνης) και της Ρωσίας (εξασθένηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages