Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Share This
«Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με τη στάση τους να μην επιτρέψουν τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να ανοίξουν τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας». Αυτό τονίζουν σε δελτίο τύπου οι εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών αναφερόμενοι στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ στο οποίο συζητήθηκε και το ζήτημα της πολεμικής επίθεσης ενάντια στη Συρία.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΑΣΕ:
«Στις 17-4-2018 πραγματοποιήθηκε ΔΣ της ΟΛΜΕ στο οποίο συζητήθηκε και το ζήτημα της πολεμικής επίθεσης ενάντια στη Συρία. Η πλειοψηφία του ΔΣ (ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ-ΔΑΚΕ) υπερψήφισε ένα κείμενο καταδίκης των πολεμικών ενεργειών στη Σύρια ξεπλένοντας ουσιαστικά τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης που έδωσε γη και ύδωρ στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Στο κείμενο τους δε βρήκε να πει ούτε λέξη για το ρόλο και τη στάση της κυβέρνησης που συμμετέχει και μάλιστα με τα μπούνια, ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο, στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών.
Φτάνει στα όρια του εμπαιγμού και της γελοιότητας το ψήφισμα αυτών των δυνάμεων το οποίο ζητά από την κυβέρνηση “…όχι μόνο να μη δώσει καμιά διευκόλυνση στα επιθετικά σχέδια… αλλά και να πρωτοστατήσει σε φιλειρηνικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα”.
Κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή προσφέροντας βάσεις, αεροπλάνα, υποβρύχια, πολεμικά πλοία, προσωπικό για τη φόρτωση των πυραύλων που εξαπολύθηκαν εναντίον της Συρίας. Κάνουν πως δεν άκουσαν ότι λίγες μέρες νωρίτερα αυτή η “αριστερή κυβέρνηση” συμφώνησε με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας.
Όσο για τις φιλειρηνικές πρωτοβουλίες που ζητάνε από την κυβέρνηση, αυτή τους έκανε το χατίρι… στέλνοντας στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα έξι φοιτητές και συλλαμβάνοντας δυο με βαριές κατηγορίες κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής, αντιμπεριαλιστικής πορείας τη Δευτέρα 16 Απρίλη.
Το αποκορύφωμα της υποκρισίας αυτών των δυνάμεων είναι ότι καλούν το υπουργείο Παιδείας… να οργανώσει μέρα ενάντια στον πόλεμο στα σχολεία.
Ζητάνε δηλαδή η ίδια κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να προστατέψει με ζήλο το άγαλμα – απολίθωμα του πιο μισητού πρόεδρου της Αμερικής, του Χ. Τρούμαν, του προέδρου που έριξε δυο ατομικές βόμβες και σκότωσε 200 χιλιάδες ανθρώπους, να κάνει και αντιπολεμικές φιέστες και εκδηλώσεις.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς με τη στάση τους να μην επιτρέψουν τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να ανοίξουν τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας, να αποκαλύψουν όλους τους συνενόχους του νέου εγκλήματος, να απομονώσουν τη φασιστική Χρυσή Αυγή που σπέρνει δηλητήριο στις συνειδήσεις της νέας γενιάς.
 Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία!
 Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα!
Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη Χώρα μας!
Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages