ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΙ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΙ

ΧΑΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΡΙ

Share This


Μόλις ένα εξάμηνο στάθηκε αρκετό για να απαξιωθεί από τη Δημοτική αρχή το έργο ανάπλασης της ανατολικής όχθης στον ποταμό Άρι, πλησίον του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου των Ακοβιτίκων.
Είχαν πραγματοποιηθεί και εγκαίνια- μετά βαΐων και κλάδων- από τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα, που είχε αφιερώσει το έργο στις επόμενες γενιές, και καλλιέργησε στους πολίτες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροχώματος τις προσδοκίες για ανάδειξη και προστασία μιας ξεχωριστής περιοχής της Καλαμάτας.
Είναι αποκαρδιωτική η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας  από τη Δημοτική αρχή για μια παρέμβαση, έστω με αργοπορία δέκα χρόνων, που ανέδειξαν και απαίτησαν οι πολίτες. Παραμένει μια τριτοκοσμική  κατάσταση με ένα εργοτάξιο που σκουριάζει και σωρούς αδρανών υλικών στοιχισμένους  πλάι στο Ιερό του Ποσειδώνος.
Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι επιπόλαιη η ανορθόδοξη  τακτική των αποσπασματικών παρεμβάσεων, ιδιαίτερα όταν αποσκοπούν  σε συλλογή ψήφων. Αποτελεί δυσφήμιση για 
μια πόλη που διαθέτει ένα οικοσύστημα κόσμημα και σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, και προσφάτως διεκδίκησε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Νίκος Χριστόπουλος

Τοπικός Σύμβουλος

Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages