ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Share This
Αντίθετοι με το να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίζονται οι περισσότεροι, σε νέα έρευνα. Συγκεκριμένα, το 65,9% απαντά ότι η χώρα μας δεν θα πρέπει να δεχθεί καμία σύνθετη ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, στην πανελλαδική έρευνα που έκανε για τον Οργανισμό «διαΝΕΟσις» η MRB. Στην ίδια έρευνα, που διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, το 27,7% απαντά ότι η χώρα μας πρέπει να δεχθεί ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». 
Πέρα από το Σκοπιανό, οι απαντήσεις που έδωσαν οι 1.250 μετέχοντες στις 70 ερωτήσεις της έρευνας δείχνουν μεταξύ άλλων μία ευρύτατα διαδεδομένη άγνοια για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε ό,τι αφορά το τι πιστεύουν, τι νομίζουν και τι θέλουν για οι Έλληνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση «αναδεικνύεται ότι έχουμε αντιφατικές απόψεις για ένα πράγμα, το οποίο δεν ξέρουμε πάρα πολύ καλά, δεν ξέρουμε τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», σύμφωνα με τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, διευθυντή σύνταξης του Οργανισμού, που παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας. Ταυτόχρονα, όμως, καταγράφεται και μία υποχώρηση του αντιευρωπαϊσμού, σε σχέση με τα ευρήματα της αντίστοιχης δημοσκόπησης πέρυσι. Αναλυτικότερα, το 68% των Ελλήνων πλέον αξιολογεί τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θετικά -από 53,5% πέρυσι- δηλαδή ο αντιευρωπαϊσμός τείνει να φθίνει. 
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, 6 στους 10 Έλληνες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ωφέλησε περισσότερο την Ευρωπαϊκή Ένωση –8 στους 10 αγρότες το πιστεύουν αυτό. Σχεδόν οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι η χώρα από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζημιώθηκε στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας. Ένας στους τέσσερις θα επιθυμούσε η χώρα να έχει εθνικό νόμισμα. «Είναι πρόοδος, πέρυσι ήταν ένας στους 3», επισήμανε ο κ. Γεωργακόπουλος, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι «57% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η απόφαση να μπούμε στο ευρώ ήταν λανθασμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages