ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Share This
Με 300 πλειστηριασμούς προγραμματισμένους για αύριο, περίπου 600 μέχρι το τέλος Μαρτίου και συνολικά 3900 αναρτημένα ακίνητα στην πλατφόρμα, οι τράπεζες πατάνε… γκάζι στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων με στόχο να «τιθασεύσουν» τα κόκκινα δάνεια και να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους ενόψει της ολοκλήρωσης των stress tests των τραπεζών. 
Η «είδηση» όμως, βγαίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία προγραμματίζει για τις 27 Απριλίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν εκπνεύσει η προθεσμία μετατροπής όλων των πλειστηριασμών του δημοσίου σε ηλεκτρονικούς, τις πρώτες εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων μέσω της ηλεκτρονικής οδού. Η μακριά λίστα των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί αύριο περιλαμβάνει από ακίνητα πολύ μικρής αξίας (της τάξεως των 6000-7000 ευρώ) τα οποία ανήκουν όμως σε οφειλέτες με μεγάλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις μέχρι και σε ακίνητα με τιμή πρώτης προσφοράς άνω των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. 
Από την αυριανή διαδικασία, οι τράπεζες θέλουν να παγιωθεί η τάση των τελευταίων εβδομάδων κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει: 1. Να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των οφειλετών που θα καταλήγουν σε συμβιβασμό έστω και την τελευταία στιγμή 2. Να αλλάζουν χέρια τα ακίνητα που θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό έστω και αν οι αγοραστές είναι οι ίδιες οι τράπεζες που επισπεύδουν τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages