ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Share This
Σε νέο κύκλο διάθεσης τεμαχίων στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, σε 86 πολίτες, προχωρεί ο Δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα αστικής γεωργίας, στο πλαίσιο του οποίου πολίτες καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο μέσα στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουν λαχανικά για τις οικογένειές τους, αξιοποιούν, περιφρουρούν και αναδεικνύουν δημοτικούς χώρους, αλλά και προσφέρουν αναγκαία είδη στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη (10% της παραγωγής). Ο Δήμος Καλαμάτας δίδει στους πολίτες αυτή τη δυνατότητα εδώ και πέντε χρόνια.
Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι έχουν συσταθεί στο πάρκο του Δυτικού Κέντρου, στο πάρκο του Ανατολικού Κέντρου και στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου και διαθέτουν συνολικά 98 τεμάχια. Σε κάθε δικαιούχο παραχωρούνται 50 τετραγωνικά μέτρα καλλιεργήσιμης γης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους και παρέχει, επίσης, δωρεάν νερό, ενώ οι γεωπόνοι του δίδουν συμβουλές για ορθή καλλιέργεια.
Μετά από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής, λοιπόν, προσκαλούνται οι δυνητικά ωφελούμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την καλλιέργεια τεμαχίων έκτασης πενήντα (50) τετραγωνικών μέτρων, στα οποία θα καλλιεργούν λαχανικά βιολογικής γεωργίας, τα οποία η Επιτροπή θα παραχωρήσει σύμφωνα με το Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικού Λαχανόκηπου του Δήμου Καλαμάτας.
Οι υποψήφιοι καλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας και, μάλιστα, να διαμένουν πλησίον των περιοχών λειτουργίας των Δημοτικών Λαχανόκηπων, κάτι που αποδεικνύεται από πρόσφατο λογαριασμό οργανισμού κοινής ωφέλειας.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, στους πολύτεκνους και στους πολίτες που δε διαθέτουν αγροτεμάχια.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στο Δήμο, είναι:
• Αίτηση
• Φωτοτυπία ταυτότητας
• Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας
• Πρόσφατος λογαριασμός οργανισμού κοινής ωφέλειας
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
• Φορολογική Δήλωση Ε1 και Ε9.
Αιτήσεις μπορούν να κάνουν εκ νέου και όσοι ήδη διαθέτουν τεμάχιο καλλιέργειας σε Δημοτικό Λαχανόκηπο και ενδιαφέρονται να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα. Η παραχώρηση θα είναι διάρκειας δύο ετών.
Από την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για χορήγηση τεμαχίου για λαχανόκηπο από το Δήμο Καλαμάτας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Αθηνών 99, γραφείο 03 (ισόγειο από την πλευρά του πάρκινγκ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Πληροφορίες: Στάμου Στυλιανή, γεωπόνος, τηλ. 27213 60844.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages