ΒΡΑΖΕΙ...Η ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΒΡΑΖΕΙ...Η ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ

ΒΡΑΖΕΙ...Η ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ

Share This
Μηνύσεις σήμερα με φόντο τα όσα εξελίσσονται στη Μαραθόλακκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά τις πρώτες πρωινές ώρες, 2 εργαζόμενοι της εταιρίας Ecowest που μέχρι πρόσφατα διαχειρίζονταν τα απορρίμματα στη Μαραθόλακκα υπέβαλαν μήνυση κατά της εταιρίας που εργάζονται σημειώνοντας ότι εδώ και ένα χρόνο δεν γίνεται επεξεργασία απορριμμάτων, καθώς επίσης και μήνυση κατά παντός υπευθύνου του Δήμου καθώς από τις 27/12 επίσης δεν γίνεται επεξεργασία, ενώ υπήρξε αναφορά για καταπάτηση δασικών χώρων.
Εν συνεχεία τις πρωινές ώρες δεν επετράπη η είσοδος στη Μαραθόλακκα μηχανήματος που σκοπό είχε την διαμόρφωση χώρου έτσι ώστε να μεταφερθούν τα ανεπεξέργαστα απορρίμματα και τις επόμενες ημέρες να αναλάβει τη διαχείριση η νέα ανάδοχος εταιρία «Ηλέκτωρ», η οποία και έχει προκύψει μέσα από διεθνή διαγωνισμό. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό δεν επετράπη και σε απορριμματοφόρα να αδειάσουν σε συγκεκριμένο χώρο της Μαραθόλακκας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κατάθεση μήνυση από την πλευρά του Δημάρχου προς τους δύο εργαζόμενους και την προσαγωγή τους στην Αστυνομική Δ/νση.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ BEST TV
Για το θέμα ο Δήμος Καλαμάτας αναφέρει: «Εν όψει της οριστικής επίλυσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που θα γίνει ίσως και αυτή την εβδομάδα με την υπογραφή της σύμβασης από την Περιφέρεια, την Κυβέρνηση και την ανάδοχο – μειοδότρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ, ζήτημα έχει προκύψει εδώ και ημέρες στην Καλαμάτα με την παρεμπόδιση της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων. Σημειώνεται ότι για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Καλαμάτας έχει προκύψει ανάδοχος (εταιρεία «Ηλέκτωρ») ύστερα από διεθνή διαγωνισμό και έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η παρεμπόδιση της διαχείρισης των απορριμμάτων, με συνακόλουθους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον, οδήγησε στην κήρυξη του Δήμου Καλαμάτας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και στην υποβολή μηνύσεων από το Δήμο κατά πολιτών που παρεμπόδιζαν τις διαδικασίες εκφόρτωσης, μεταφοράς δεμάτων και διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και αυτών των πολιτών κατά του Δήμου.
Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συγκέντρωση εργαζομένων, που έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με την εταιρεία «Ηλέκτωρ», οι οποίοι απαίτησαν την άμεση ανάληψη καθηκόντων. Οι εργαζόμενοι στη Μαραθόλακκα εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 20 – 25, για εργασία σε δύο γραμμές και ενδεχομένως σε δύο βάρδιες και την επεξεργασία των συσσωρευμένων απορριμμάτων των τελευταίων εβδομάδων.
Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος έχει κάνει τα πάντα, ώστε η πόλη να μην έχει πρόβλημα (διεθνής διαγωνισμός κ.λπ.) και ζήτησε τη συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης, η οποία θα γίνει με το διαγωνισμό της Περιφέρειας«.
ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο Δήμος τοποθέτησε security προκειμένου να φυλάσσεται ο χώρος της Μαραθόλακκας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να προχωρήσουν οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου τις επόμενες ημέρες η «Ηλέκτωρ» να αναλάβει την προσωρινή διαχείριση. Ακόμα σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα γεγονότα που σημειώθηκαν και τις καταγγελίες για καταπάτηση δασικών χώρων, υπάλληλοι του Δασαρχείου πραγματοποίησαν αυτοψία, όμως από τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν φαίνεται να διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages