Ο Ίκαρος που εγκατέλειψε με το Τ2, αρίστευσε και βραβεύτηκε - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Ίκαρος που εγκατέλειψε με το Τ2, αρίστευσε και βραβεύτηκε

Ο Ίκαρος που εγκατέλειψε με το Τ2, αρίστευσε και βραβεύτηκε

Share This
Μπορεί να έζησε στο ξεκίνημά του ένα αεροπορικό ατύχημα, όμως ο Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Διγγελόπουλος αρίστευσε και βραβεύτηκε από τον Αρχηγό ΓΕΑ. Ο λόγος για τον νεαρό Ίκαρο που κατέπεσε με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 στις 3 Ιανουαρίου 2018 στην Καλαμάτα. Ο έμπειρος εκπαιδευτής του, κατάφερε και προσγείωσε το αεροσκάφος σε ένα χωράφι, και έτσι σώθηκαν οι ζωές και των δυο.
 Ο Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Διγγελόπουλος της 87ης σειράς Ιτπαμένων πρώτευσε στην πτητική εκπαίδευση και απέσπασε το βραβείο για την αποφοίτησή του. Ο 26χρονος νεαρός με καταγωγή από την Πάτρα, μπήκε στην Σχολή Ικάρων το 2011 και ορκίστηκε ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος στις 16 Ιουλίου 2015 και στη συνέχεια ακολούθησε το πρόγραμμα της πτητικής εκπαίδευσης της ΠΑ. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή πέρατος της πτητικής εκπαίδευσης των Ανθυποσμηναγών της 87ης και 88ης Σειράς Ιπταμένων, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.
 Ο Αρχηγός ΓΕΑ απένειμε στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Λαντζουράκη και στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Υφαντίδη, αρχαιότεροι Έλληνες Ανθυποσμηναγοί της 87ης και 88ης Σειράς αντίστοιχα και στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Διγγελόπουλο της 87ης και στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Καλλέργη της 88ης, πρωτεύσαντες στην πτητική εκπαίδευση, τους επαίνους και τα βραβεία για την αποφοίτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages