Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Ιάσιο της Ρουμανίας με το Erasmus+ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Ιάσιο της Ρουμανίας με το Erasmus+

Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας στο Ιάσιο της Ρουμανίας με το Erasmus+

Share This
Επτά μαθητές και τρεις καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το Ιάσιο της Ρουμανίας, κατά το χρονικό διάστημα 18-25 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «DOVESDetectives Of ViolencE in Schools» (Ανίχνευση της Σχολικής Βίας).
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κωνσταντίνος Μπέντζιαμιν Βίγκος, Ιωάννης Μπελιάς, Νικόλαος Σπυρακόπουλος, Αναστασία Ντυμένου, Αλεξάνδρα Παρασκευοπούλου, Βασιλίνα Πετροπούλου, Χαρά-Αγάπη Τσίρου, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές Σπύρο ΣπύρηΑικατερίνη Τσίτσα και Ελένη-Θεοδώρα Σακκά, συναντήθηκαν  με αντιπροσωπείες μαθητών και καθηγητών από την Πολωνία (Σχολείο: Zespol Szkol Technicznych w Mielcu) και την Εσθονία (Σχολείο: Kohtla-Järve). Όλοι μαζί συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είχαν οργανώσει οι Ρουμάνοι μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής, που ήταν το “Scoala Gimnaziala Gh.I. Brătianu”. Οι δραστηριότητες αφορούσαν θέματα σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με την πρόληψη της βίας και δημιούργησαν αφίσες και φυλλάδια με θέμα το bullying. 
Η διαδικασία στόχευε στην ευαισθητοποίηση και την κατάρτισή τους προκειμένου να μπορέσουν να δράσουν ως διαμεσολαβητές για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Οι μαθητές είχαν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση του ρουμάνικου εκπαιδευτικού συστήματος, να επισκεφθούν μνημεία στο Ιάσιο (το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας “Al.I. Cuza”, τη Βιβλιοθήκη του Τεχνικού Πανεπιστημίου “Gheorghe Asachi”, το Παλάτι της Κουλτούρας) καθώς και να συμμετάσχουν σε μονοήμερη επίσκεψη στο Βουκουρέστι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages