Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας των λογιστών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας των λογιστών

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας των λογιστών

Share This
Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τη δυσκολία επιβίωσης των πελατών μας και κατά επέκταση των ίδιων των γραφείων μας. Μείωση του τζίρου των αυτοαπασχολούμενων, των μικροεπαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων - που αποτελούν και την πλειοψηφία του πελατολογίου μας - λόγω μείωσης των μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, κλπ., οι απελευθερώσεις, όπως η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.ά., οδηγούν με αριθμητική ακρίβεια στο κλείσιμο σειρά επαγγελματιών.
Ταυτόχρονα, η αύξηση διαρκώς των άμεσων και έμμεσων φόρων (χωρίς αφορολόγητο, με τέλος επιτηδεύματος, τέλη σε διάφορα είδη και υπηρεσίες κτλ.), η αύξηση των υποχρεώσεών μας έναντι των πελατών μας, η απελευθέρωση του επαγγέλματός μας, δυσχεραίνουν περαιτέρω την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των λογιστών.
Παράλληλα, και με το 4387/2016 σε πλήρη εφαρμογή, έχουμε σειρά από μειώσεις σε παροχές πρόνοιας και υγείας.
Όλα τα παραπάνω που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι λογιστές, στην πλειοψηφία τους αυτοαπασχολούμενοι να μην μπορούν να επιβιώσουν, να βρίσκονται χρεωμένοι π.χ. στα ασφαλιστικά ταμεία, να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και να απειλούνται με κατασχέσεις.
Διεκδικούμε:
• Άμεση ένταξη των επαγγελματιών σε αφορολόγητο όριο εισοδήματος.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Τερματισμό των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων επαγγελματικού εξοπλισμού, πρώτης κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών.
• Καμία παραπέρα μείωση, αλλά ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων ετών σε συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, επιδόματα.
• Υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια για όλους, με ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και πρόνοιας, μέσω αύξησης των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καλαμάτας την Παρασκευή 8/12 στις 08:30.

Καλούμε τα υπόλοιπα επαγγελματικά σωματεία του Νομού μας, τους συλλόγους εργαζομένων, αγροτών, συνταξιούχων να συμμετάσχουν έμπρακτα.

ΟΜΟΦΩΝΑ Γ.Σ. Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 15Ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages