5 ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ NATURA - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

5 ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ NATURA

5 ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ NATURA

Share This
Οι νέες περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000, αφορούν κυρίως στο θαλάσσιο χώρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η συνολική θαλάσσια έκταση που εντάσσεται πλέον στο δίκτυο, καλύπτει περίπου το 22% των εθνικών χωρικών υδάτων, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από το 6,12% των χωρικών υδάτων που ήταν ήδη ενταγμένο σε αυτό.
Οι περιοχές του δικτύου Natura 2000 στη Μεσσηνία
kyparissiakos_kynigi
Στο δίκτυο αυτό είναι ενταγμένες οι Θίνες Κυπαρισσίας (τμήμα της παράκτιας ζώνης της δυτικής Πελοποννήσου με αμμοθίνες ύψους έως και 10 μέτρων και τόπος αναπαραγωγής της Caretta – caretta), το φαράγγι του Νέδωνα (με τη βαθιά στενή χαράδρα του μήκους 9 χλμ και τις παραδεισένιες μικρές λίμνες του) αλλά και ο Ταΰγετος και η Λαγκάδα Τρύπης (από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας, όπου στο κεντρικό τμήμα του βρίσκουν καταφύγιο περίπου 160 ελληνικά ενδημικά φυτά).
5973745ecee21
Λαγκάδα-Τρύπης

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα νησάκια Σαπιέντζα και Σχίζα με το ακρωτήριο Ακρίτας (ενταγμένα στο δίκτυο Natura), τα οποία με τις νήσους Βενέτικο, Αγία Μαριανή, συνιστούν τις Μεσσηνιακές Οινούσσες στα ανοιχτά της Μεθώνης, όπου συναντάται και το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με βάθος 5.121 μέτρα και διεξάγονται οι έρευνες του πειράματος «Νέστωρ».
pylos-xrysi-akti
Το δίκτυο Natura συμπληρώνουν η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας (μαζί με τον κόλπο του Ναυαρίνου και τη Σφακτηρία) που αποτελεί το νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων και η θαλάσσια περιοχή του Στενού Μεθώνης.
Νησος-Σχιζα
Η θαλάσσια αυτή περιοχή περιλαμβάνει τις ακτές από το ακρωτήριο Κολυβρί έως το Χοντρό Κάβο καθώς και τις βόρειες πλευρές της Σαπιέντζας, ο βυθός της οποίας αποτελεί top προορισμό για καταδύσεις χάρη στην εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα αλλά και στα εντυπωσιακά, διάσπαρτα ναυάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages