ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΚΟΥΜΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΚΟΥΜΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΚΟΥΜΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Share This
Το… θερμόμετρο ανεβαίνει σήμερα κατακόρυφα, με μια ανακοίνωση του συνδυασμού «Νέο Επιμελητήριο» του κ. Γκούμα που εμπλέκει και καταγγέλλει εργαζομένους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας πως κινούνται μεροληπτικά υπέρ άλλου συνδυασμού. Επάνω σε αυτήν, άμεση ήταν η απάντηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και με μια σκληρή ανακοίνωση καλεί – μεταξύ άλλων – τον Εισαγγελέα να παρέμβει στα όσα συκοφαντικά αναφέρονται από τον συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο»
Η ανακοίνωση του «Νέου Επιμελητηρίου»
Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του επικεφαλής του συνδυασμού μας για τις επιμελητηριακές εκλογές,  ζητήσαμε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί με ευπρέπεια και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες του νομού μας, ο κόσμος της ιδιωτικής οικονομίας, που αγωνιά και ελπίζει στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, πρέπει να εκφραστεί δίχως παρεμβάσεις που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα, τον έναν ή τον άλλον συνδυασμό. Άλλωστε την επομένη των εκλογών όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να κοιτάξουμε μπροστά.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας, ενέργειες που εμπλέκουν το Επιμελητήριο και κάποιους από τους εργαζόμενούς του, στις επιμελητηριακές εκλογές με τη μορφή υποστήριξης έτερου υποψηφίου συνδυασμού. Τέτοιου είδους συμπεριφορές οφείλουμε να τις καταγγείλουμε και να καλέσουμε όσους τυχόν έχουν εμπλακεί από τη Διοίκηση και από τους εργαζόμενους, να σταματήσουν άμεσα. Η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να προετοιμαστεί και να διεξαχθεί από τη σημερινή Διοίκηση και από τους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου τηρώντας αμερόληπτη στάση και ίσες αποστάσεις έναντι όλων των υποψηφίων συνδυασμών και με σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές.
Η απάντηση από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και το σύνολο των εργαζομένων σ΄ αυτό έλαβαν γνώση των δημοσιεύσεων στον Τύπο της Καλαμάτας, που προέρχονται από υποψήφιο συνδυασμό στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές, περί δήθεν εμπλοκής του Επιμελητηρίου και κάποιων από τους εργαζόμενους, στην εκλογική διαδικασία. Η κατηγορία αυτή είναι όχι μόνο ψευδέστατη, αλλά και ατεκμηρίωτη και κατ’ εξοχή προσβλητική για το κύρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, αλλά και του επιμελητηριακού θεσμού γενικότερα, τον οποίο απαξιώνει. Τέτοιες επιπόλαιες και αναληθείς ανακοινώσεις, τις οποίες αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά, δεν βοηθούν τηνομαλή προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων συνδυασμών, δημιουργούν δυσμενέστατες εντυπώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο και δεν εξυπηρετούν τις δημοκρατικές αρχές των κάθε μορφής αρχαιρεσιών.Οι επιμελητηριακές εκλογές, στην περιφέρεια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας διεξάγονταν πάντοτε, κατά παρελθόν, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας από την οριζόμενη Εκλογική Επιτροπή και σε καθεστώς πλήρους εφαρμογής όλων των δημοκρατικών αξιών. Τις αρχές τηρεί και θα τηρεί τόσο η απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, όσο και το σύνολο των εργαζομένων σ΄ αυτό.
Καλούμε τον καταγγέλλοντα τα όσα αναληθή και αβάσιμα αναφέρει στο δημοσίευμα αυτό να προβεί σε δημόσιες και υπεύθυνες δηλώσεις, κατονομάζοντας τα πρόσωπα, που φέρονται ως εμπλακέντα στην εκλογική διαδικασία, τις πράξεις τους και τον χρόνο της φερόμενης διάπραξής τους, δεδομένου ότι η γεννηθείσα συκοφαντική δυσφήμιση αποτελεί και ποινικό αδίκημα, για το οποίο θα πρέπει να επιληφθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Ο Τύπος, που δημοσίευσε την κατά του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ως άνω καταγγελία, καλείται όπως δημοσιεύσει την παρούσα διάψευση στον ίδιο τόπο και με τα ίδια τυπογραφικά στοιχεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί Τύπου Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages