ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1911 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1911

ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1911

Share This
Σπάνιες φωτογραφίες από την Ιερά Μονή Βουλκάνο. Είναι από το 1911, βρέθηκαν από τη Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τοποθετήθηκαν στο προαύλιο του μοναστηριού.
Φίλος αναγνώστης του  blog τις "αντέγραψε" με το κινητό του και τις παρουσιάζει τώρα που η εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισας κατεβαίνει στην πόλη της Μεσσήνης για προσκύνημα. 

Γιατί η εικόνα φτάνει στην Μεσσήνη; Οι γραφές λένε ότι :
Πριν πολλά - πολλά χρόνια στο νομό και ιδιαίτερα στην περιοχή του "νησιού" όπως λεγόταν η Μεσσήνη, ξέσπασε μιά σπάνια αρρώστια. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των ειδικών της εποχής, η ασθένεια δεν υποχώρησε. 
Έτσι οι μοναχοί αποδέχτηκαν αίτημα των κατοίκων , πήραν την εικόνα στα χέρια και ποδαρόδρόμο κατέβηκαν στη Μεσσήνη. Περπατούσαν όλη τη νύχτα γιά να φτάσουν γρήγορα.
Όλοι πήγαν και ασπάστηκαν την εικόνα. Η αρρώστια υποχώρησε και οι καλόγεροι μετά από μερικές μέρες επέστρεψαν στο μοναστήρι τους. 
Αυτό γίνεται και τώρα, εδώ και χρόνια, σε ανάμνηση εκείνου του θαύματος. Δεκάδες πιστοί συνδεύουν, όλο το βράδυ, τους μοναχούς που έχουν στα χέρια την εικόνα. Φτάνουν στη Μεσσήνη, στο μετόχι του μοναστηριού και αφού προσκυνήσουν οι πιστοί η εικόνα επιστρέφει στην έδρα της.
Οι φωτό αναρτήθηκαν από το newsmessinia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages