ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Υπεγράφη τη Δευτέρα από τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, η νέα προκήρυξη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα. Μέχρι πρόσφατα η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετείτο από τον Πειραιά με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας ΛΑΝΕ, που λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος παρέμενε ακινητοποιημένο. Το υπουργείο Ναυτιλίας, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, κήρυξε έκπτωτη από τη συγκεκριμένη γραμμή την εταιρεία ΛΑΝΕ και προχώρησε σε νέο διαγωνισμό για τον οποίο είχε εκφράσει ενδιαφέρον η εταιρεία european seaways, η οποία ωστόσο δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Έτσι, για το θέμα συνεκλήθη το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και αποφάσισε νέες δρομολογιακές γραμμές για τη σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα. Η σχετική προκήρυξη απεστάλη και προς το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ναυτιλίας προτίθεται να προβεί στη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των εξής δρομολογιακών γραμμών:
 Α) ι) Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 38.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων. ιι)Πειραιάς-Κύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, έναντι μισθώματος 32.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.
Β) ι) Γύθειο- Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος 20.030 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων. ιι)Γύθειο-Κύθηρα-Κίσσαμος και επιστροφή, με την εκτέλεση ενός (1) δρομολογίου την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος 9.427 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages