ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΟΥ..ΦΟΥΛΑΡΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΟΥ..ΦΟΥΛΑΡΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΟΥ..ΦΟΥΛΑΡΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Share This
Το… αδιαχώρητο αυτές τις ημέρες στη Μεσσηνία, η οποία έχει μετατραπεί σε προορισμό, όχι μόνο για το καλοκαίρι, αποτελώντας πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών! Η κίνηση, είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την κατανάλωση ωστόσο και τα έσοδα των επαγγελματιών, αντιστρόφως ανάλογη της επισκεψιμότητας, ελέω της κρίσης! Η Μεσσηνία και ειδικά η Καλαμάτα, προσφέρει τα πάντα και αποτελεί ιδανική λύση για Αθηναίους κυρίως, που θέλουν να αποδράσουν Σαββατοκύριακα ή τριήμερα, βρίσκοντας… καταφύγιο στο νομό, που απέχει ελάχιστα από το κλεινόν άστυ και είναι ως προορισμός, οικονομικός! Παράλληλα και τα χωριά σφίζουν από ζωή, ενώ εκδηλώσεις και πανηγύρια για τη γιορτή της Παναγίας δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην επιστροφή στις ρίζες αποδήμων και Πανέμορφες, πεντακάθαρες παραλίες, αλλά και βουνά, δράσεις και δραστηριότητες, αρχαιολογικοί χώροι, εκδηλώσεις, γιορτές και χωριά που αυτές τις ημέρες, σφύζουν από ζωή, κάνοντας το Πάσχα του καλοκαιριού ξεχωριστό! Ανάμεσα στις διοργανώσεις, τα παραδοσιακά πανηγύρια, συναυλίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, γιορτές τοπικών προϊόντων και στιγμές μοναδικές για όλους, βγαλμένες σαν από το… χρονοντούλαπο της γιαγιάς, ξυπνώντας μνήμες στους μεγάλους και… δημιουργώντας αναμνήσεις στους μικρούς!
ΣΕ ΒΟΥΛΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΒΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ Ξεχωριστός φυσικά, ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που στο νομό, έχει επίκεντρο την Ιερά Μονή Βουλκάνου, με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη Της Παναγίας, σήμερα και αύριο ξεχωριστές, αλλά και την Ιερά Μονή Δημιόβης, όπου κάθε χρόνο επίσης, προσελκύει ντόπιους και ξένους επισκέπτες για προσκύνημα! Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, έχουν ληφθεί και φέτος, έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, που έχει σηματοδοτήσει τις περιοχές και βρίσκεται επί ποδός για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων, ενώ ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου Στέλιος Μάλαμας, ενημερώνει πως η άνοδος και η κάθοδος στη Δήμιοβα, θα γίνεται από τον ίδιο δρόμο, ο οποίος έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία!
ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ… 
Ολα αυτά ή έστω τα περισσότερα, όσο κι αν παραμείνουν στο νομό, όσο και αν δεν μπορέσουν να ξοδέψουν αρκετά, θα τα απολαύσουν χωρίς προβλήματα, μαζί με τους ντόπιους, οι επισκέπτες, καθώς τελικά, θα έχουν σύμμαχο τον καιρό! Μέχρι στιγμής, η πρόβλεψη για βροχές δεν έχει βρει… αντίκρισμα στο νομό, ενώ αναμένεται σταδιακά η υποχώρηση του καύσωνα, που θα συμβάλλει στην… απόλαυση ξέγνοιαστων στιγμών, απ’ όλους. Συγκεκριμένα, για την περιοχή μας, αντί των καταιγίδων που θα ξεσπάσουν σε άλλα μέρη της χώρας, αναμένεται μόνο η πτώση –ευτυχώς- της θερμοκρασίας, καθώς ο υδράργυρος, είχε σκαρφαλώσει στα ύψη τις τελευταίες ημέρες! Έτσι, ακόμη και το μπάνιο στη θάλασσα, θα είναι ακόμη πιο απολαυστικό, για όσους κάνουν εδώ τις διακοπές τους, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του νομού, που είναι αναμφισβήτητα πολλές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages