ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Share This
Το… φώτο φίνις των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων πλησιάζει και μαζί του πλησιάζει και η ολοκλήρωση των πολιτικών… εξορμήσεων σε χώρους μαζικής συνάθροισης. Η επικοινωνιακή προσέγγιση αποκτά ένα πιο εντατικό πλαίσιο υπό το πρίσμα και των επομένων προκλήσεων που και σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης έχει χαρακτηριστικά αναμονής εξελίξεων, με αποτέλεσμα να… πυκνώνει η παρουσία προσώπων – ως είθισται άλλωστε τέτοια περίοδο.
Με την πολιτική κεντρική… νηνεμία ωστόσο μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ολοκλήρωση των ενεργών εκκρεμοτήτων να… μεταθέτουν την όποια προεκλογική αναφορά, σε επίπεδο πολιτικών προσώπων ο Αντώνης Σαμαράς επέδειξε την έντονη ταυτόσημη με τη Μεσσηνία πορεία του και με καθημερινές παρουσίες στον τόπο καταγωγής του, έχει ήδη καταγράψει μια σειρά επαφών, συναντήσεων και ενημερώσεων για όλα τα ζητήματα του τόπου, γνωρίζοντας πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα ακόμη και για τα πιο μικρά θέματα της περιοχής. Ο πρώην Πρωθυπουργός έδωσε το παρών και στην χθεσινή τελετή μετακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με σημείο αναφοράς του πλέον τη Μεσσηνία και με δηλωμένη την πρόθεσή του για κάθοδό του ως υποψήφιος βουλευτής εδώ, παρουσίασε έντονη δραστηριότητα και αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του στο νομό με διαρκείς εξορμήσεις και συμμετοχή σε πλειάδα εκδηλώσεων. Αντίστοιχη κινητικότητα και από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα που βρέθηκαν και συμμετείχαν σε αρκετές πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Περισσότερο ωστόσο ενδιαφέρον είχε η αυτοδιοικητική χροιά των πραγμάτων με την παρουσία προσώπων να δίνουν… τροφή για διάφορες συζητήσεις. Ο δήμαρχος Καλαμάτας για παράδειγμα φόρεσε το… εκδρομικό του σακίδιο και φέτος δεν άφησε εκδήλωση σε καμία γωνιά της Μεσσηνίας.
Η παρουσία Νίκα σε όλους τους δήμους του νομού μάλιστα άφησε και ερωτήματα στο… προσκήνιο, αφού τόσο… αποκεντρωμένες επισκέψεις ούτε σαν Πρόεδρος της ΠΕΔ δεν είχε καταγράψει. Από την άλλη, αυτό που έχει καταπλήξει τους πάντες είναι η εξωστρέφεια που έχει δείξει ο δήμος Μεσσήνης με εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επίπεδου που έχει αναδείξει το δήμο σε όλο το νομό και όχι μόνο κάνοντας το Γιώργο Τσώνη να αποτελεί έκπληξη και σε αυτό το πεδίο. Με φόντο και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εξελίξεις που διαμορφώνουν ένα άλλο σκηνικό τόσο σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τον… χρόνο της αναμέτρησης σε α’ και β’ βαθμό η ενεργοποίηση προσώπων και από το παρελθόν αρχίζει να συσχετίζει παράγοντες και καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages