ΑΓΡΙΑ...ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΤΕΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΓΡΙΑ...ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΤΕΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ!

ΑΓΡΙΑ...ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΤΕΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ!

Share This
Ξέσπασε κόντρα μεταξύ Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και Π.Ε. Μεσσηνίας, ή μάλλον… καλύτερα μεταξύ Δ. Φαββατά και Ελ. Αλειφέρη με φόντο τα ζητήματα του δημοσίου ΚΤΕΟ. Αρχικά με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ σημειωνόταν:
«Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεσή του στο προσωρινό κλείσιμο του δημοσίου ΚΤΕΟ, της εν δυνάμει πιο κερδοφόρας δημόσιας υπηρεσίας. Επικαλούμενη μια ηλεκτρολογική βλάβη των 2000 € περίπου τόσο η Αντιπεριπερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Αλιφέρη, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Τατούλης, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλείσουν από την 19η Ιουλίου 2017 «προσωρινά» το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας. Μάλιστα, λόγω αυτής της αναστολής της λειτουργίας του κινδυνεύει το δημόσιο ΚΤΕΟ να μην λάβει ανανέωση της πιστοποίησής του, γεγονός που θα οδηγούσε στην οριστική παύση της λειτουργίας του.
Όλα αυτά βέβαια είναι βούτυρο στο ψωμί τόσο της κας Αλιφέρη όσο και του κ. Τατούλη, οι οποίοι με την χρόνια απαξίωση του δημοσίου ΚΤΕΟ επιδιώκουν την εκχώρηση των υπηρεσιών του στους ιδιώτες. Είναι τουλάχιστον ντροπή εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού, οι οποίοι οφείλουν να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία, με την πρώτη ευκαιρία να την απαξιώνουν. Είναι επίσης ηθικά απαράδεκτο πρώην αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Μεσσηνίας να περιφρονούν το δημόσιο ΚΤΕΟ πηγαίνοντας τα προσωπικά τους αυτοκίνητα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και όχι στην υπηρεσία που οι ίδιοι πολιτικά προΐστανται, αλλά και να προπαγανδίζουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ λειτουργώντας κι αυτοί μαζί με την τωρινή περιφερειακή ηγεσία ως εντολοδόχοι των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
Ζητάμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών, ώστε καταρχάς να λειτουργήσει άμεσα το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσηνίας και κατ’ επέκτασιν να «υποχρεώσει» την περιφέρεια Πελοποννήσου όχι μόνο να σταματήσει την απαξίωση αλλά να αναβαθμίσει τη λειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ».
Ακολούθησαν απαντήσεις διαδοχικά από την πλευρά της Π.Ε. Μεσσηνίας αρχικά από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών με φόντο τα όσα αναφέρθηκαν την οποία και υπογράφει ο αν. Δ/ντής Γ. Παπαδόπουλος και στην οποία αναφέρεται:
«Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα  του σημερινού ημερήσιου τύπου περί <<προσωρινού κλεισίματος του Δημοσίου ΚΤΕΟ>> και προς αποκατάσταση της αλήθειας,  σας γνωρίζουμε τα εξής:
 Η δήθεν <<προσπάθεια κλεισίματος του Δημοσίου ΚΤΕΟ >>από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται σε μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας των τακτικών ελέγχων καθόσον οι ειδικοί έλεγχοι εξακολουθούν να διενεργούνται με την βοήθεια μιας μικρής γεννήτριας της κινητής μονάδας καυσαερίων.  Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι η κατηγορία ‘’η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει να κλείσει και το τελευταίο κρατικό ΚΤΕΟ της Περιφέρειας ‘’ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
 Δεν υφίσταται διότι είναι γνωστή η προσπάθεια που έχει γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διατήρηση του Δημοσίου ΚΤΕΟ με την απόκτηση Πιστοποίησης για 4η συνεχόμενη χρονιά πράγμα που  κατατάσσει την παροχή υπηρεσιών του Δημοσίου ΚΤΕΟ στο ίδιο επίπεδο με τα ιδιωτικά.
 Η δυσφήμιση  και η παραπληροφόρηση από συναδέλφους εναντίον συναδέλφων είναι αυτή που απαξιώνει την εικόνα του Δημόσιου ΚΤΕΟ και αναγκάζει τους πολίτες, κάνοντας αρνητική διαφήμιση, να στραφούν  εναντίον του και να καταφεύγουν στα ιδιωτικά .
 Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν η τότε Νομαρχία και τώρα Περιφερειακή Ενότητα έχει δαπανήσει  σημαντικά χρηματικά ποσά για την κεραμοσκεπή, την αντικατάσταση των πλακιδίων και τους χρωματισμούς της τοιχοποιίας, προκειμένου να προετοιμαστεί το Δημόσιο ΚΤΕΟ για Πιστοποίηση.
Αναφερόμενοι στο χρονικό της ‘’βλάβης’’ σας γνωρίζουμε ότι:
 Την 19/07/2017, διαπιστώθηκε βραχυκύκλωμα στο κεντρικό υπόγειο  καλώδιο παροχής ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Δημοσίου ΚΤΕΟ.
 Σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, τον Ηλεκτρολόγο της Υπηρεσίας και με την συνδρομή των εργαζομένων του ΚΤΕΟ, έγινε αποκάλυψη του καλωδίου και αναζήτηση της βλάβης.
 Την 26/07/2017 προσκλήθηκε η επιτροπή συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών  εγκαταστάσεων της Π. Ε. Μεσσηνίας, προκειμένου να αποφανθεί για την βλάβη.
 Στις 03/08/2017 η ΔΕΔΔΗΕ μας απάντησε και εγγράφως, ότι η βλάβη αφορά το εσωτερικό δίκτυο των εγκαταστάσεων, άρα η επισκευή θα γίνει με ευθύνη της Υπηρεσίας μας
 Την επόμενη ημέρα 04/08/2017 , η επιτροπή συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών  εγκαταστάσεων πρότεινε την επισκευή του καλωδίου με σκοπό την εξοικονόμηση κόστους.
 Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες επισκευής, αυτές αποδείχτηκαν άκαρπες και η λειτουργία των εγκαταστάσεων αδύνατη.
 Την 10/08/2017 απεστάλει στο τμήμα προμηθειών της Π.Ε Μεσσηνίας σχετική περιληπτική έκθεση και ζητήθηκαν ενέργειες για την έγκριση της σχετικής δαπάνης. Παράλληλα εκδόθηκε ανακοίνωση για γνωστοποίηση στο κοινό μέσω του γραφείου τύπου της Π. Ε. Μεσσηνίας.
 Την 18/08/2017 η επιτροπή συντήρησης κατέθεσε και εγγράφως την έκθεσή της, για αντικατάσταση του καλωδίου της παροχής, και αμέσως μετά την έγκριση της δαπάνης θα γίνουν οι εργασίες αντικατάστασής του.
 Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, η Διοίκηση όχι μόνο δεν ολιγώρησε, αλλά αντίθετα, επίσπευσε όλες τις διαδικασίες για να βρεθεί  λύση στο πρόβλημα.» Και μετέπειτα η ανακοίνωση από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη:
“Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για την λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ Μεσσηνίας, δήλωσε τα εξής:
«Η λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ δεν κινδυνεύει από κανέναν αιρετό ή πολιτικό προϊστάμενο. Αντίθετα κινδυνεύει από ενέργειες δυσφήμισης και παραπληροφόρησης των πολιτών που επιχειρούν κάθε λογής Φαββατάδες….»”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages