Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΕ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΕ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...

Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΠΕΡΑΣΕ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...

Share This
Σηκώθηκα το πρωί κι αφού… άσπρη μέρα δεν φάνηκε, άρχισα να… ψάχνομαι λίγο για την περασμένη… Λευκή Νύχτα. Πέρα από ορισμένα χαρακτηριστικά διαφήμισης (της πόλης) και… μικροεξωστρέφειας (προβολής ορισμένων προσώπων) δεν είδαμε δα και κάτι σημαντικό (διαφορετικό). Και μην μου πει κανείς ότι ξαφνικά κάποιους τους έπιασε ο… πόνος για τους εμπόρους & την στήριξή τους!
Ο εμπορικός κόσμος και οι επαγγελματίες που περνούν… Γολγοθά, δεν περίμεναν τις… ευλογίες κανενός ούτε το… μάννα εξ ουρανού της Λευκής Νύχτας. Άλλωστε έχουν… γκρεμίσει τις τιμές τους με φιλότιμο εδώ και χρόνια, προσπαθώντας να στηρίξουν την κοινωνία μας, τις οικογένειες μας, τους πελάτες τους, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητά τους, αγκομαχώντας καθημερινά! Δεν περίμεναν ένα… πανηγυράκι ολκής (δηλαδή άμετρο-ασύνδετο-χωρίς χαρακτήρα) για να… γκρεμίσουν τις τιμές τους και να έρθει ο κόσμος να κάνει… ντου από παντού.
Οι έμποροι ανεξαρτήτου εποχής, περιόδου, κατάστασης κάνουν το καθήκον τους. Τώρα πως βγαίνουν κάποιοι και… καυχιόνται – διαδικτυακά και κοινωνικά – πως κατάφεραν να ανεβάσουν τον τζίρο των καταστημάτων καλό είναι να στρίψουν γύρω από τον εαυτό τους και να ρωτήσουν τους επαγγελματίες. Ωστόσο, πέρα από αυτό λυπεί η εξέλιξη ότι παρά το γεγονός πως το… πανηγύρι αυτό που έφερε πολύ κόσμο στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής που πήραν μια σημαντική ανάσα, έκοψε την πόλη στα δύο.
Η πόλη που υπερηφανεύεται για το καλοκαίρι της και την παραλιακή της ζώνη κατάφερε-κατάφεραν να... κοπεί στα δύο. Η «νεκρή» βράδυ Σαββάτου Ναυαρίνου ηχούσε… εκκωφαντικά σιωπή. Δεν κουνιόταν ούτε… φύλλο, με την… μανούβρα της μετακίνησης του πληθυσμού να παίρνει… σύνθημα από την όλη αυτή διοργάνωση. Με την σημερινή εικόνα να μην είναι και πολύ διαφορετική το θέμα του… τάιμινγκ της διοργάνωσης κρίνεται ως κακό, αφού ήταν σαν να λένε… γεια σου καλοκαίρι. Από την άλλη, το γεγονός πως εξέλιξαν (γενικά) την Καλαμάτα σε πόλη διαφορετικών ταχυτήτων και διαμερισμάτων πρέπει να προβληματίσει τα μέγιστα.
Ομολογώ πάντως πως η Λευκή Νύχτα ήταν μια ευκαιρία για περπάτημα στην Καλαμάτα και τον… απέραντο – της ονείρωξης ορισμένων – πεζόδρομο του μέλλοντος και… ευτυχώς έλειπε από το κέντρο η δημοτική αστυνομία να κόβει κλήσεις στους… απολαμβάνοντες τον χαμό και κωλυσιεργούντες την κυκλοφορία. Βέβαια, τέλος, ήταν και μια ευκαιρία... σύσφιγξης των κοινωνικών μας σχέσεων και επαφών. Προτάσεις για τον χαρακτήρα της «Λευκής Νύχτας» που φθίνει έχουν ήδη κατατεθεί και καλό να υπάρξει συζήτηση με τους οργανωτές, εκτός και εάν αντιλαμβάνονται την όλη υπόθεση προσωπική (τους) και όχι της πόλης.
best TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages