ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Share This
Προσωρινός ανάδοχος στο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου «Ολοκλήρωση διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (Β΄ φάση)» αναδείχθηκε, η εταιρεία Ικτίνος Αε, που προσέφερε έκπτωση 52,58%. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ με το ΦΠΑ και πηγές χρηματοδότησης την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η εν λόγω παρέμβαση στην περιοχή ολοκληρώνει την Α΄ φάση επεμβάσεων, που συνίστατο στο έργο «Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από Λαιΐκων έως οδό Σπάρτης», για τη μετατροπή της οδού Αρτέμιδος σε βασική είσοδο και έξοδο της πόλης, σε συνάρτηση με τον περιμετρικό Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου. Οι απαιτούμενες υπολειπόμενες εργασίες είναι οι εξής:
1. αποπεράτωση της κεντρικής νησίδας και τμήματος του ανατολικού ρειθροκρασπέδου, που λόγω της κατασκευής του βορείου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή με την παλιά εθνική οδό προς Σπάρτη, από την Κοινοπραξία «Μορέας», δεν ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη φάση
 2. επίστρωση με κυβόλιθους τεχνικής παλαίωσης στο ανατολικό πεζοδρόμιο
3. ηλεκτροφωτισμός (ιστοί και φωτιστικά σώματα) στη νησίδα και στο ανατολικό πεζοδρόμιο
4. διατήρηση και συντήρηση της ζώνης φύτευσης μεταξύ της οδού και της οριοθετημένης κοίτης του Νέδοντα. Φυτεύονται νέα δένδρα (πλατάνια, σφενδάμια, κουκουναριές και κουτσουπιές) και μικρά καλλωπιστικά φυτά, ενώ κατασκευάζεται νέο δίκτυο άρδευσης 5. διαγράμμιση του οδοστρώματος και τοποθέτηση καταλλήλων πινακίδων σήμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages