Στο γύψο η Ελλάδα για πενήντα χρόνια με την απόφαση του Eurogroup - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο γύψο η Ελλάδα για πενήντα χρόνια με την απόφαση του Eurogroup

Στο γύψο η Ελλάδα για πενήντα χρόνια με την απόφαση του Eurogroup

Share This
Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας 

Στο γύψο μπαίνει η Ελλάδα για τα πενήντα επόμενα χρόνια με τη ρύθμιση του Eurogroup, όπου αποφασίστηκε η χορήγηση 8,5 δις στην Ελλάδα για την εκταμίευση των οφειλών που λήγουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου και τα οποία από τις αρχές μέχρι τα τέλη του 2017 ανέρχονται σε 32 δις. Για να πάρουν τη «δόση» τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεσμεύτηκαν για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % μέχρι το 2022 και 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060. 

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Με όχημα το "πάση θυσία στο ευρώ" και στόχο την παραμονή στην καρέκλα της δοτής εξουσίας, η ΠΦΑ αποδέχτηκε τελεσίδικα την ακόλουθη τερατώδη ρύθμιση : Η ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους θα ανέρχεται σε επίπεδα της τάξης του 15% του ΑΕΠ σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο και σε 20% στη συνέχεια ! Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας θα εκταμιεύει ετησίως τα αστρονομικά ποσά της τάξης των 26 δις αρχικά και 36 δις αργότερα. Τα ποσά αυτά προκύπτουν από το πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ ( 6 δις), και το υπόλοιπο 15-20% του ΑΕΠ ( 26-36 δις), από τη βίαιη εξαγορά του ολόκληρου του δημόσιου πλούτου της χώρας. 

Η διαβολική αυτή ρύθμιση - συμφωνία καταδεικνύει την τραγική προοπτική της ελληνικής οικονομίας, καθιστώντας αδύνατη την όποια πιθανότητα αναπτυξιακής προοπτικής της για τα επόμενα πενήντα χρόνια. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο, ούτε φυσικά η Γερμανία, που θα μπορούσε να επιτύχει ανάπτυξη με το βάρος παρόμοιων κολοσσιαίων χρεών. 

Υπενθυμίζεται ότι το χρέος της Γερμανίας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ανερχόταν σε 600% του ΑΕΠ και με τη συμφωνία του 1953 στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα, της χαρίστηκε το 70% και το υπόλοιπο ρυθμίστηκε με αναπτυξιακή ρήτρα. 

Στην καταστροφική συμφωνία που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (την οποία θα τιμήσει και η ΝΔ σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη- το κράτος έχει συνέχεια), υπάρχουν, μεταξύ άλλων, δεσμεύσεις για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων ( αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις, pension reforms), νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για μικρομεσαία στρώματα( broadening the tax base), παράδοση των κόκκινων δανείων σε τραπεζικούς γύπες, άμεση προώθηση λειτουργίας του Υπερταμείου κλπ.. Η εξοντωτική συμφωνία, διανθισμένη με πολλά κούφια ευχολόγια για την δήθεν ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας,κλείνει με την παρατήρηση ότι, όποια μέτρα παρθούν δε θα επιβαρύνουν τις χώρες μέλη της ΕΕ.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σε όλους,
    Είμαστε Χριστιανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε ανάγκες βοήθειας, όπως η οικονομική βοήθεια. Έτσι, εάν περνάτε από οικονομικές δυσκολίες ή είστε σε οποιαδήποτε οικονομική αναστάτωση, χρειάζεστε κεφάλαια για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή χρειάζεστε δάνειο να εξοφλήσετε το χρέος σας ή να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας, να ξεκινήσετε μια ωραία επιχείρηση ή να δυσκολευτείτε να λάβετε κεφάλαιο από τοπικές τράπεζες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail barbarahodgeloanfirm@gmail.com. για τη Βίβλο λέει "" Λουκάς 11:10 Ο καθένας που ζητά λαμβάνει, Αυτός που αναζητά βρίσκει. και σε εκείνον που χτυπά, η πόρτα θα ανοίξει ". Μην αφήνετε λοιπόν την ευκαιρία να σας περάσει, επειδή ο Ιησούς είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα περισσότερο. Παρακαλώ, αυτό είναι για τους σοβαρούς και τους Θεούς που φοβούνται τον Άνθρωπο.
    μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com


    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:
    Ενοποίηση χρέους
    Δεύτερη υποθήκη
    Επιχειρηματικά δάνεια
    Προσωπικά δάνεια
    Διεθνή Δάνεια
    Δάνειο για οποιοδήποτε είδος
    Οικογενειακό δάνειο
    ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

    Αίτηση δανείου:

    * Όνομα του αιτούντος:
    * Διεύθυνση:
    * Πόλη:
    * Κατάσταση:
    * Χώρα:
    * Φύλο:
    * Οικογενειακή κατάσταση:
    * Ηλικία:
    * Επάγγελμα:
    * Εισοδήματα:
    * Τηλ:
    * Κινητό:
    * Ποσό που ζητήθηκε:
    * Διάρκεια δανείου:
    * Σκοπός δανείου:
    * Έχετε υποβάλει αίτηση για ένα δάνειο πριν;
    * Αν ναι; Όνομα εταιρείας & Τοποθεσία:

    ΕΡΓΑΣΙΑ:

    * Χώρο εργασίας:
    * Διεύθυνση:
    * Τηλεφωνικό νούμερο:

    Διευθυντής δανείων.

    Δευτέρα-Σάββατο: 7: 30 π.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}.
    Κυριακή: 12μ.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}
    Αφού υποβάλετε την αίτηση δανείου, μπορείτε να περιμένετε μια προκαταρκτική απάντηση λιγότερο από 24 ώρες και να χρηματοδοτήσετε εντός 72-96 ωρών από τη λήψη των πληροφοριών που χρειάζεστε από εσάς.

    BARBAR HODGE

    barbarahodgeloanfirm@gmail.com ή κειμένου ή τηλεφωνήστε μας στο +12149978460





    fredhenryloanfirm@gmail.com

    Αναμονή της γρήγορης απάντησής σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages