Στο ΕΣΠΑ η Κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο ΕΣΠΑ η Κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας

Στο ΕΣΠΑ η Κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας

Share This
Στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάχθηκε η κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου Καλαμάτας, με Απόφαση που υπέγραψε η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα. Το συνολικό κόστος της Πράξης ανέρχεται σε 998.000,00 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθεί για την κατασκευή του Ανοικτού Θεάτρου. 
Η ένταξη στο ΕΣΠΑ του Ανοικτού Θεάτρου αποτελεί γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την πολιτιστική ζωή της Καλαμάτας και την ψυχαγωγία ποιότητας. Σε ένα θέατρο περίπου 2.000 θέσεων, θα δοθεί η δυνατότητα μετάκλησης σπουδαίων καλλιτεχνών, καθώς πλέον οι παραστάσεις θα είναι ανταποδοτικές. Δίπλα στο Ανοικτό Θέατρο θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του Θεάτρου και περπατώντας. Το θέμα θα εισαχθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, προς συζήτηση και λήψη απόφασης αποδοχής της ένταξης, ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη εκτέλεσης του έργου.
 ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 
Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην κατασκευή Ανοικτού Θεάτρου χωρητικότητας 2.000 ατόμων περίπου, στην πόλη της Καλαμάτας και, συγκεκριμένα, στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση και στον εξοπλισμό τμήματος της ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχής του ποταμού Νέδοντα, ώστε να υποδεχθεί επισκέπτες με σκοπό την αναψυχή και την πολιτιστική ψυχαγωγία. Η παρέμβαση εκτείνεται σε δύο διακριτές ενότητες: στην περιοχή του θεάτρου και την ευρύτερη περιοχή για ανάπτυξη ελεύθερων χώρων – αστικού πρασίνου με σκοπό την ανάπαυση, τον περίπατο και την αναψυχή. Το οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το Ανοικτό Θέατρο έχει έκταση 3,5 στρέμματα (ο σημερινός χώρος του Δημοτικού Φυτωρίου) και αποτελεί ένα μικρό τμήμα της συνολικής επιφανείας των 34,4 στρεμμάτων που καταλαμβάνει όλο το οικοδομικό τετράγωνο 1183. Οι προβλεπόμενες κατασκευές δεν καταστρέφουν την υφιστάμενη βλάστηση, ενώ προβλέπονται νέες δενδροφυτεύσεις. Το έργο αποτελεί ήπια μορφή επέμβασης και τα υλικά που επιλέχθηκαν, δε θίγουν την αισθητική και το φυσικό κάλλος της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages