Χαμός με δασικούς χάρτες και αγροτικά ζητήματα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Χαμός με δασικούς χάρτες και αγροτικά ζητήματα

Χαμός με δασικούς χάρτες και αγροτικά ζητήματα

Share This
7 μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των Αιτήσεων Ενεργοποίησης. Και ύστερα από μια μακρά περιόδο προχειρότητας στην οργάνωση της διαδικασίας. Μιας και δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει πλήρως ζητήματα που σχετίζονται με την επιβολή ΕΦΚΑ και την περικοπή ή μή της σύνταξης και σε ποιούς, με συνέπεια την πρόκληση τεράστιας αβεβαιότητας τόσο στους παραγωγούς που σημαντική μερίδα εξ’ αυτών αποποιήθηκαν τις επιδοτήσεις τους υπό τον φόβο απρόβλεπτων εξελίξεων όσο και στα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων που αδυνατούν να κατευθύνουν με ασφάλεια τους παραγωγούς.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωση του στις 16 Μαίου και ενώ 23000 Μεσσήνιοι παραγωγοί είχαν ήδη υποβάλλει τις αιτήσεις τους, ενημερώνει πως όσοι δεν επιλύσουν στις αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες ζητήματα που σχετίζονται με τον χαρακτήρα των εκτάσεων τους, εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών, θα πρέπει να τις αφαιρέσουν από τις αιτήσεις ενεργοποίησης, άρα επιβεβαιώνει πως θα έχουν επιπτώσεις στην καταβολή της επιδότησης τους από φέτος. Με μεγάλο κίνδυνο σε ορισμένες περιπτώσεις να ζητηθούν αναδρομικά και να επιβληθούν ποινές. Ταυτόχρονα, μόλις στις 19 Μαϊου εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που καθόριζε τα δικαιολογητικά που οφείλουν να προσκομίσουν στις Δασικές Υπηρεσίες ενδιαφερόμενοι προκειμένου να τακτοποιήσουν τα αγροτεμάχια τους έως τις 27 Ιουλίου, εμπλέκοντας τα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ μέσα απο μια διαδικασία με αμφίβολη νομική και πρακτική ισχύ όπου σχετικό υπόμνημα με τα προβλήματα έχουμε προωθήσει στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 Ως εκ τούτου, επειδή είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης των Δασικών Χαρτών ώστε επιτέλους να προχωρήσει η διαδιακασία του Κτηματολογίου, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με πειραματισμούς, προχειρότητες, ελλιπής σε επιστημονική και πρακτική αξιοπιστία διαδικασίες και με φοροεισπρακτικού χαρακτήρα κινήσεις. Απαιτούμε άμεσα η Κυβέρνηση να παγώσει κάθε διαδικασία που υποχρεώνει εκατοντάδες παραγωγούς σε ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας, περιττών εξόδων με αβέβαιο αποτέλεσμα μόνο και μόνο για να βεβαιώσει έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages