ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΟ

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΟ

Share This
Σε πλήρη ετοιμότητα οι λιμενικές αρχές αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που συνεργάστηκαν σήμερα στη λιμενική ζώνη της Πύλου. Εκεί πραγματοποιήθηκε – στον χώρο του λιμανιού – με επιτυχία η άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία:
  ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017 Την 12η Ιουνίου 2017 διενεργήθηκε στoν Λιμένα Πύλου γενική άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και η αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά τις επιμέρους λειτουργίες του Τοπικού Σχεδίου Καταπολέμησης Ρύπανσης της Υπηρεσίας μας (Local Contingency Plan), στους τομείς της ενεργοποίησης του, στη λήψη των αποφάσεων, στην επιχείρηση καταπολέμησης, στη συντήρηση του εξοπλισμού, κλπ. 
 Στην Άσκηση έλαβαν μέρος ο Δήμος Πύλου- Νέστορος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου, το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύλου. Η Άσκηση διεξήχθη σύμφωνα με το καταρτισθέν σενάριο και τα αποτελέσματα αυτής κρίνονται ικανοποιητικά. Όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν επισημάνθηκαν στους συμμετέχοντες φορείς με σκοπό την ενημέρωσή τους. Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης έγινε ενημέρωση – εκπαίδευση του προσωπικού του Λ.Σ στα θέματα χειρισμού του εξοπλισμού και των μέσων απορρύπανσης. Ο Λιμενάρχης α.α. Πλωτάρχης Λ.Σ. Λεωνίδας Κουκούτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages