Βαρύς λογαριασμός στις φορολογικές δηλώσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βαρύς λογαριασμός στις φορολογικές δηλώσεις

Βαρύς λογαριασμός στις φορολογικές δηλώσεις

Share This
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, σπάσαμε το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων δηλώσεων. Επίσης, ο μέσος φόρος ανά δήλωση, ξεπέρασε το όριο των 1000 ευρώ. Όμως αυτά δεν είναι αρκετά. Δεδομένου ότι υπολείπονται περίπου δύο εκατομμύρια δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, η παράταση πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη: στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συζητούν για τουλάχιστον 15 ημέρες επιπλέον με τη διαβεβαίωση όμως ότι η προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης δεν θα αλλάξει: και με παράταση και χωρίς, η 1η δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.
Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να θεωρείται πλέον περίπου δεδομένη η παράταση, δεν είναι τόσο ο τεράστιος αριθμός των δηλώσεων που υπολείπονται. Είναι το γεγονός ότι η ΑΑΔΕ έχει βεβαιώσει μέχρι τώρα κάτι περισσότερο από 1,6 δισ. ευρώ τη στιγμή που με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να αποδώσουν ενδεχομένως και πάνω από τέσσερα δισ. ευρώ. Έτσι, ενώ ο μέσος φόρος στα χρεωστικά εκκαθαριστικά διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή λίγο πάνω από τα 1000 ευρώ, θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στα 1500 ευρώ με τον τελικό αριθμό των χρεωστικών εκκαθαριστικών να προσεγγίζει τα τρία εκατομμύρια. Να λοιπόν ένας σοβαρός λόγος για παράταση: πρέπει να εμφανιστούν στις φορολογικές δηλώσεις, ώστε να βεβαιωθούν και να εισπραχθούν, πρόσθετα φορολογικά έσοδα της τάξεως των 2,5 δισ. ευρώ. Είθισται κάθε χρόνο, αυτοί που σπεύδουν να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση, να είναι αυτοί που περιμένουν είτε επιστροφή φόρου, είτε έχουν να λαμβάνουν μηδενικό εκκαθαριστικό.
Δεν είναι τυχαίο ότι και φέτος, στα τέσσερα εκατομμύρια των πολιτών που έχουν σπεύσει να κάνουν τη δήλωσή τους, το 62% περιμένουν είτε επιστροφή φόρου (σ.σ την οποία φέτος δύσκολα θα λάβουν καθώς θα γίνει συμψηφισμός με εκκρεμείς υποχρεώσεις) είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό. Στα τελευταία όμως δύο εκατομμύρια εκκαθαριστικά, η εικόνα θα είναι εντελώς διαφορετική. Για όσους υποβάλλουν από εδώ και στο εξής φορολογική δήλωση, το εκκαθαριστικό όχι μόνο θα είναι χρεωστικό αλλά θα υποχρεώνει τους φορολογούμενους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας πάνω από 2000 ευρώ κατά μέσο όρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages