ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Share This
Υψηλότερα από το 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος η ζήτηση στην αγορά εξοχικής κατοικίας, καθώς η ανοδική πορεία του τουρισμού, σε συνδυασμό με τις ελκυστικές τιμές και την ασφάλεια που προσφέρει πλέον η Ελλάδα σε σχέση με τη γειτονική Τουρκία, έχει θετική επίδραση μεταξύ των ξένων υποψήφιων αγοραστών. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κωνσταντίνο Σιδερή, αναλυτή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property, τα δεδομένα αυτά ισχύουν πριν καν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. «Αν υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις και αφαιρεθεί ακόμα ένας παράγων αβεβαιότητας για τους ξένους αγοραστές, μπορούν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα επί τα βελτίω, προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά». 
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τους αγοραστές εξοχικών κατοικιών, όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη, που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, φέτος καταγράφεται υψηλή κινητικότητα και για την αγορά της Πάρου, όπως επίσης και της Πελοποννήσου. «Στην Πάρο, οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, καθώς υπάρχει μεγάλη προσφορά νεόδμητων απούλητων κατοικιών, που κατασκευάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, η θετική πορεία του αεροδρομίου της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο αντανακλάται και στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για διάφορα σημεία, ακόμα και αν η απόσταση οδικώς είναι της τάξεως των τριών ωρών». Σε ό,τι αφορά τις τιμές, στην πλειονότητα των περιοχών, η τάση είναι σταθεροποιητική. «Συνήθως, οι συμφωνίες επιτυγχάνονται με μια έκπτωση της τάξεως του 10%-15% από την αρχικά ζητούμενη τιμή και έπειτα από τη σχετική διαπραγμάτευση. Ο κανόνας αυτός ισχύει για ποιοτικά ακίνητα σε δημοφιλείς περιοχές.
 Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες εξαιρέσεις, όπως π.χ. η αγορά της Μυκόνου, όπου ορισμένοι πωλητές ανεβάζουν, έστω και λίγο, τις ζητούμενες τιμές, καθώς η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται, ενώ έχουν εκλείψει και οι διαπραγματεύσεις, θυμίζοντας την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση. Υπενθυμίζεται ότι το 2016 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό για την απόκτηση κατοικιών ανήλθε σε 250 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 34,5% σε σχέση με το 2015 (186 εκατ. ευρώ). Ενας από τους λόγους για τη βελτίωση αυτή είναι και η ελκυστικότητα των ελληνικών εξοχικών κατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages