Δραματική η κατάσταση στην αγορά της Καλαμάτας και της Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δραματική η κατάσταση στην αγορά της Καλαμάτας και της Μεσσήνης

Δραματική η κατάσταση στην αγορά της Καλαμάτας και της Μεσσήνης

Share This
Κάθε πέρσι και καλύτερα για τους εμπόρους και στη Μεσσηνία, η οποία φαίνεται πως πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση, παρά την καλή, σε γενικές γραμμές εικόνα που… καταγράφει η περιοχή, χάρη στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Το 2016, όπως και οι πρώτοι μήνες του 2017 που διανύουμε, ήταν δύσκολο, με τον προβληματισμό έντονο για τη συνέχεια, καθώς η αγορά κυριολεκτικά στενάζει! Οι εκπτώσεις, από το κακό στο χειρότερο και οι προσφορές που θα έπρεπε ήδη να είχαν ολοκληρωθεί συνεχίζονται, με τους επαγγελματίες να ελπίζουν σε αύξηση του τζίρου, ώστε να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο! «Οι εκπτώσεις φέτος δεν πήγαν καλά με την πτώση να είναι της τάξεως 15 με 20%», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στη «Φ» η πρόεδρος του Εμπορικούς Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία επεσήμανε πως οι προσφορές στα χειμερινά εμπορεύματα έχουν παραμείνει και είναι ιδιαίτερα μεγάλες. «Όλα τα καταστήματα έχουν εκπτώσεις, επειδή δεν πήγε καλά η σεζόν, προκειμένου να δελεάσουν τους καταναλωτές να κάνουν φθηνά τις απαραίτητες αγορές», δήλωσε η κα Ψηλάκη, η οποία αναφερόμενη στην κίνηση, ειδικά τα απογεύματα, είπε χαρακτηριστικά, πως είναι τόσο μειωμένη που μοιάζει η πόλη σα να διέρχεται κάποιο κίνδυνο ή να γίνονται… συλλήψεις. «Όταν μπαίνουν διαρκώς νέοι φόροι και αυξάνονται οι κρατήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο κόσμος προφανώς θα είναι συγκρατημένος, αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει Ειδικά τα απογεύματα, στην αγορά της Καλαμάτας, νιώθεις σα να γίνονται συλλήψεις, δεν υπάρχει ψυχή στα καταστήματα, δυστυχώς η αγορά στενάζει», ανέφερε με τρόπο περιγραφικό η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η οποία έδωσε μια άλλη διάσταση του σοβαρού αυτού προβλήματος. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ!!! 
«Μέχρι και στα super markets που ρώτησα, ο κόσμος είναι συγκρατημένος, δεν παίρνει την ποικιλία τροφίμων που έπαιρνε κάποτε, δεν αγοράζει τίποτε άλλο, πέραν των απολύτως απαραίτητων! Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η μεγάλη ζημιά στα κρεοπωλεία, αφού λόγω της έλλειψης χρημάτων, οι καταναλωτές ψωνίζουν πολύ μικρότερες ποσότητες ή επιλέγουν τα super markets χωρίς να κοιτάζουν πια αν είναι ντόπιο το κρέας ή εισαγωγής. Πλέον, τους νοιάζει μόνο να είναι φθηνό, γι’ αυτό επιλέγουν πολύ και τα κοτόπουλα», ανέφερε η κα Ψηλάκη η οποία στάθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να αυξηθούν επίσημα οι εκπτωτικές περίοδοι, πέραν των ενδιάμεσων! «Θέλουν ανά δύο χρόνια, για έναν ολόκληρο μήνα να έχουμε προσφορές σε όλο το εμπόρευμά μας! Εμείς προτείναμε το Μάρτιο, που είναι ένας μήνας «νεκρός» για την αγορά. Δε θα αντέξουμε αύξηση των κανονικών εκπτώσεων, ήδη πουλάμε όλο το χρόνο σε εκπτώσεις και προσφορές», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου της Καλαμάτας, η οποία κατέθεσε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας την πρότασή της για παράταση από 1η έως 5 Σεπτέμβριου των θερινών εκπτώσεων και από 1η έως 5 Μαρτίου των χειμερινών, ώστε να συμπληρωθεί το νέο δεκαήμερο που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages